PUNCTUL PE EI
Mircea Rednic a plecat de la Dinamo. Demisia s-a copt in bezna unei nopti urate si nu mai conteaza daca gestul antrenorului a fost unul voluntar sau daca sacrificiul i-a fost impus de conducerea clubului. Nu mai conteaza pentru ca,
PUNCTUL PE EI
Mircea Rednic a plecat de la Dinamo. Demisia s-a copt in bezna unei nopti urate si nu mai conteaza daca gestul antrenorului a fost unul voluntar sau daca sacrificiul i-a fost impus de conducerea clubului. Nu mai conteaza pentru ca, in fapt, Mircea Rednic a marsaluit convingator pe traseul care l-a adus in fata plutonului de executie. A ratat pe cont propriu sansa calificarii echipei in grupele Ligii Campionilor. In competitia interna a reusit performanta de a pierde meciurile de pe teren propriu cu Vasluiul si Gloria si de a remiza cu Mioveniul. Mai grav mi se pare faptul ca rezultatele catastrofale nu au fost si surprinzatoare. Esecurile au urmat logic evolutiilor jenante ale echipei care a parut, mai degraba, o adunatura intamplatoare de jucatori, aruncata la fel de intamplator in teren, fara ca dresorul sa-i fi propus vreo idee de joc.


Sunt convins ca Mircea Rednic nu este singurul vinovat pentru situatia in care a ajuns Dinamo. Accept si faptul ca, la suparare, omul nu mai poate judeca lucid. In consecinta, fara a-l pune la zid pe Mircea, imi permit sa-i atrag prieteneste atentia asupra unor greseli de interpretare a motivelor care l-au condus la esec. Spune el ca i-au fost impusi anumiti jucatori cand a completat lotul. Despre acest lucru trebuia sa vorbeasca insa la vremea respectiva si tot atunci trebuia sa puna piciorul in prag cu autoritatea profesionistului. Acceptarea compromisului constituie deja o slabiciune al carui decont cade in sarcina sa. Mai spune Mircea ca a fost lucrat de jucatori la meciul cu Lazio. Nu pot sa inghit o asemenea gugumanie. Se mai intampla ca fotbalistii sa-si saboteze antrenorul. Dar manevra practicata in jocuri cu miza modesta este exclusa in meciul unei perspective de vis. Chiar daca as accepta ideea preconceputa conform careia jucatorii sunt rudimentari in gandire, chiar daca as considera, in consecinta, ca ei reprezinta o masa ideala de manevra, nu pot sa cred ca sunt atat de inconstienti incat sa lucreze impotriva propriilor interese. Ganditi-va numai la beneficiile materiale pe care le-au ratat si veti fi de acord cu mine.


In fine, ce-a fost a fost. In locul lui Rednic trebuie instalat un nou antrenor. Circula deja varianta Sabau. Sunt convins ca presa va croseta mult pe aceasta tema. Ma gandesc si eu la un nume: Ladislau Bölöni. Este priceput. La Dinamo ar avea conditiile pe care Rapidul nu i le putea oferi. Cred ca Bölöni este meseriasul capabil sa-i puna in valoare pe dinamovistii din teren si, lucrul cel mai important, mai cred ca ar fi capabil sa-i puna la punct pe dinamovistii din conducerea clubului. Ma refer, bineinteles, la cei care confunda fotbalul cu spectacolele de varietati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.