BETOANE. In timp ce Ministerul Mediului aloca bani pentru realizarea de spatii verzi, Ministerului Transporturilor ii revine sarcina sa taie padurile. In acest sens, autoritatile au decis ca o suprafata de 64.517 metri parati de teren aflata in propr
BETOANE. In timp ce Ministerul Mediului aloca bani pentru realizarea de spatii verzi, Ministerului Transporturilor ii revine sarcina sa taie padurile. In acest sens, autoritatile au decis ca o suprafata de 64.517 metri parati de teren aflata in proprietatea publica a statului, din administrarea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, sa fie transmisa Ministerului Transporturilor, in vederea realizarii de drumuri de catre Compania Nationala de Autostrazi. (E.S.)


MEDALIE. Datorita muncii depuse peste hotare, Simion Giurca (foto), seful biroului de promovare turistica a Romaniei in Viena, va primi azi "Decoratia pentru merit in aur a Republicii Austria", un ordin national clasa I. In ultimii ani, numarul turistilor austrieci sositi in Romania a fost in continua crestere. Astfel, in 2006 au fost inregistrati 151.510 turisti austrieci, in crestere cu 17,3% fata de 2005, iar in perioada ianuarie- octombrie 2007 s-a inregistrat o crestere de circa 50%, ajungand la peste 181.415 turisti. (E.S)


INVESTITII. Companiile de stat Transgaz Medias, Transelectrica si Hidroelectrica au programat pentru anul viitor investitii cumulate de 630 de milioane de euro. Transportatorul de electricitate Transelectrica va investi 140 de milioane de euro, Compania nationala de transport al gazelor naturale Transgaz va aloca o suma de 120 de milioane de euro, iar producatorul de energie Hidroelectrica a programat realizarea unor investitii de cel putin 370 de milioane de euro.


DECIZIE. Ministerul Economiei si Finantelor, actionarul majoritar al Companiei Nationale a Huilei si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, nu are in vedere, in 2008, privatizarea celor doua companii, a declarat ministrul de resort, Varujan Vosganian (foto). Potrivit directorului general al SNLO, compania a inregistrat in acest an o productie de 18,8 milioane de tone, iar pentru anul viitor exista premisele unui avans similar al productiei. Profitul preliminat pentru acest an al SNLO se ridica la 700 de miliarde de lei vechi (70 milioane de lei).


BURSÃ…. Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va fi format din sapte membri, fata de noua in prezent, presedintele va putea fi si director general, iar persoanele nominalizate pentru postul de administrator trebui sa depuna o declaratie privind colaborarea cu securitatea. Prevederile vizeaza modificarea actului constitutiv al BVB si figureaza pe ordinea de zi a AGEA societatii, programata pentru maine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.