Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), le-a transmis pesedistilor sa aiba grija ce pasi vor face cu depunerea motiunii de cenzura. Prezent sambata la scoala de vara a TSD,

Iliescu a spus ca PSD risca sa intre din nou in izolar
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), le-a transmis pesedistilor sa aiba grija ce pasi vor face cu depunerea motiunii de cenzura. Prezent sambata la scoala de vara a TSD,

Iliescu a spus ca PSD risca sa intre din nou in izolare politica daca nu va analiza cu atentie acest demers. "Pozitia mea este sa lucram cu intelepciune si flexibilitate si sa nu ne repezim ca leii intr-o groapa din care nu mai stim cum sa iesim", a spus Iliescu.

"Daramam Guvernul, nu e mare scofala. Dar ce urmeaza? Initiativa va trece in mainile presedintelui Traian Basescu. Sa nu ne facem iluzii ca presedintele e atat de sensibil si va desemna la apelul de bunacredinta un Guvern cu partidul care este cel mai puternic. Singura idee a lui Basescu - alegerile anticipate. Suntem noi pregatiti sa le castigam? Evident ca nu", a mai spus Iliescu.


REALIST. Fostul sef al statului a amintit ca PSD a avut cea mai buna guvernare, dar a "pierdut pe propria mana" din cauza suspiciunilor de coruptie si de "fripturism". El nu a uitat nici ca partidul a pierdut alegerile din 2004 "in urma arogantei unora care au sustinut ca nu au nevoie de voturile PRM". "Problema PSD este legata de purtatorii de mesaj. Cine sunt acesti purtatori? Trebuie sa fie credibili, nu una sa spuna si alta sa fumeze", a aratat fostul sef al statului. Totodata, Iliescu a atras atentia ca PSD se confrunta in acest moment cu doi dusmani, unul incompatibil din punct de vedere ideologic - PNL, si celalat "parvenit" - PD, care "si-a schimbat culoarea politica precum camasa".


REFERENDUMUL. Procedura de suspendare a lui Basescu a fost, in opinia lui Iliescu, un moment care s-a bucurat de succes in Parlament. "Din pacate, n-am profitat de importanta acelui moment. A aparut un moment de euforie generala - "l-am facut praf pe Basescu", si nu am stiut sa ne oprim la momentul-cheie in Parlament. I se arata un cartonas lui Basescu. Nu trebuia sa mergem mai departe la referendumul pentru suspendare, prin aceasta i s-a dat un nou respiro lui Basescu", a mai spus Iliescu. Cat despre seful statului, Iliescu a spus ca acesta este factorul cel mai perturbator din Romania, fiind o sursa permanenta de conflict. La final, fostul sef al statului i-a indemnat pe tineri sa munceasca, pentru a se afirma in cadrul partidului. "Daca singura preocupare a voastra este sa fiti pe liste, fratilor, s-a dus dracu! Unora le-a cam intrat sefia in cap", a spus Iliescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.