In direct pe Antena 1 s-a desfasurat, la Mamaia, cel mai important eveniment sportiv gazduit de Romania in 2007, Class on Romanian Grand Prix. Etapa de campionat mondial gazduita in Romania a fost castigata de echipajul Jean Marc Sanchez/Arif Saif Al
In direct pe Antena 1 s-a desfasurat, la Mamaia, cel mai important eveniment sportiv gazduit de Romania in 2007, Class on Romanian Grand Prix. Etapa de campionat mondial gazduita in Romania a fost castigata de echipajul Jean Marc Sanchez/Arif Saif Al Zafeen pe ambarcatiunea Victory 77. Organizarea evenimentului de la Mamaia a costat doua milioane de euro. MULTA VITEZA. Momentul cel mai asteptat al anului sportive 2007, cursa de Formula 1 pe apa, de pe lacul Siutghiol, a oferit un spectacol magnific: depasiri, rasturnari de situatie si foarte mare viteza. Barcile de curse au atins mult peste 200 km/h, viteza medie a primilor trei clasati trecand de 180 km/h. In urma victoriei de la Mamaia, Jean Marc Sanchez si Arif Saif Al Zafeen au devenit campioni europeni, runda de pe litoral fiind ultima organizata pe Batrinul Continent in 2007. Locul second, la 12,12 secunde distanta de lider, i-a revenit ambarcatiunii Qatar 96, pilotata de seicul Hassan bin Jabor Al Thani, pe trei clasindu-se Qatar 95, din aceeasi echipa. Ghinionisti pilotii de pe Victory 7, au condus cursa destule momente, insa au abandonat. Parca vrand sa semene cu multe din drumurile din Romania, barca Victory 7 s-a lovit de o a€¦piatra! La terminarea cursei, Saeed Hareb, presedintele WPPA s-a aratat incantat de conditiile oferite de Romania, garantand ca in 2008 Romania va fi trecuta din nou in calendarul official al Campionatului Mondial de viteza pe apa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.