Poli Timisoara si UTA joaca mai intii pentru multumirea suporterilor si apoi pentru primele locuri in clasament.

Mirajul banilor europeni disponibili la finalul campionatului pentru primele locuri paleste in fata celor mai mari orgolii pe metru patrat din vestul tarii. Fara a lua in seama variabila pozitiei din clasament, UTA si Poli Timisoara au ca singur scop umilirea adversarului, pentru multumirea suporterilor. „Simbata noi mergem pe Mures, cu trei puncte vrem sa venim, cu totii sintem gata de iures, pe UTA sa o umilim", a fost mesajul clar al timisorenilor la antrenamentul Politehnicii.

Dincolo de orgolii, atacantul banatenilor, Gabriel Torje, remarca insa lipsa aparenta de miza. „Este important pentru public si oras, dar din pacate nu este un derby in clasament. Era mai bine sa fie un derby pentru locurile 1-2, dar este doar un derby intre orase. Speram sa cistigam trei puncte. Speram sa fie cit mai multi suporteri la Arad si sa ne sustina, pentru ca este un meci foarte important pe care trebuie sa-l cistigam", crede virful banatean, in timp ce fundasul Gabriel Cinu doreste sa nu se repete infringerea din sezonul trecut. „Speram sa reusim de data asta sa-i invingem si sa-i multumim pe fani. Sint de trei ani aici si stiu ce important este meciul cu UTA. Speram ca in acest sezon sa-i invingem de do-ua ori, si acasa, si in deplasare." Antrenorul Dusan Uhrin junior a accentuat insa ca, „daca formatia sa vrea sa ajunga in virful clasamentului, trebuie sa inceapa sa cistige in deplasare".

In asteptarea revenirii in Cupa UEFA, Rapid are de trecut peste orgoliul oltenilor. Zdruncinati de rezultatele negative din debutul campionatului si de demiterea consecutiva a lui Cioroianu, oltenii vin sa-si reabiliteze conditia in Giulesti avind in minte loviturile istorice aplicate Rapidului, in momente de cumpana ale Universitatii. In sprijinul noului antrenor Ovidiu Stinga vin si jucatorii maziliti de patronul Mititelu, Stoica, Saceanu, Dina si Gargalie, reprimiti la lot. Cu toate acestea, giulestenii nu vad dincolo de victorie. Pe de alta parte, cel mai in forma atacant al momentului, Burdujan, va putea fi utilizat de Bergodi, dupa ce a fost iertat de Comisia de Disciplina pentru incidentul de la Timisoara.

Disputa mediatica dintre Gigi Becali si fostul manager al Stelei Mihai Stoica se muta pe teren. Chiar daca n-au primit arbitri straini, oficialii Unirii Urziceni merg pe mina victoriei, incercind sa profite de euforia singurei echipe romanesti din Liga Campionilor. Intr-o situatie similara se afla si Gloria Bistrita, numai ca starea de spirit a dinamovistilor este exact invers.