Trei politisti comunitari au ajuns ieri la spital dupa ce au fost raniti in confruntarile cu concesionarii de tarabe din Piata Obor, comerciantii fiind nemultumiti ca Administratia Pietelor Sector 2 a inceput sa le mute tarabele pe un nou amplasament
Trei politisti comunitari au ajuns ieri la spital dupa ce au fost raniti in confruntarile cu concesionarii de tarabe din Piata Obor, comerciantii fiind nemultumiti ca Administratia Pietelor Sector 2 a inceput sa le mute tarabele pe un nou amplasament.
Agresiunile au avut loc in timpul verificarilor efectuate de politistii comunitari, la nenumaratele sesizari venite din partea producatorilor agricoli din Piata Obor, care au reclamat ca persoane agresive din etnia rroma nu-i lasa sa vanda si ii ameninta ca le fura marfa. Cinci politisti comunitari au fost raniti in conflict, trei din acestia fiind internati in Spitalul de Urgenta Floreasca. Surse din Politia Comunitara au declarat ca unul dintre politisti internati a fost grav ranit la cap, de o greutate pentru cantar aruncata de unul dintre comercianti, celalalt are o rana mai usoara, tot la cap, produsa de bucatile de beton aruncate de agresori, iar cel de al treilea politist internat are sternul rupt. Totodata, au mai fost raniti doi politisti, insa acestia nu au avut nevoie de spitalizare. Cei doi au fost taiati pe maini de comercianti, unul dintre ei salvand viata sefului Administratiei Pietelor din Sectorul 2.
Ajutor de la Jandarmerie
Politistii comunitari s-au regrupat la sediul lor din Piata Obor, unde le-au fost aduse 59 de casti si 40 de scuturi. "Am inceput un control, in aceasta dimineata, in legatura cu identitatea persoanelor care vand la taraba si actele pe care le detin pentru comert. In momentul verificarilor, s-a iscat un taraboi provocat de clanurile de intermediari, care, pana acum, se strecurau in Piata Obor si vindeau ilegal, ridicand nejustificat preturile, si echipele de politisti comunitari. S-au adunat 150 de agresori si au ripostat la actiunea fortelor de ordine", a declarat, pentru Rompres, directorul Politiei Comunitare sector 2, Soare Dumitru. Acesta a spus ca a cerut ajutorul Jandarmeriei. Politia Comunitara sector 2 a imprastiat gaze lacrimogene, dar agresorii nu au renuntat, iar cei 50 de politisti au fost nevoiti sa se retraga, pentru a se reorganiza. Primaria sectorului 2 a dispus, la inceputul saptamanii, mutarea producatorilor directi, cu acte in regula din vechea Piata Obor, pe noul amplasament amenajat langa Hala Obor, deoarece piata este inclusa intr-un proiect de modernizare. In Obor figureaza cu acte in regula circa 400 de comercianti. Intermediarii ilegali din piata Obor nu detin acte pentru marfa pe care o vand la tarabe. Aceste persoane, care se pretind producatori, cresc artificial preturile la legume si fructe, facand concurenta neloiala producatorilor autentici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.