Aflat la Forumul European care se desfasoara anual in oraselul austriac Alpbach, ministrul Justitiei a subliniat importanta combaterii coruptiei, evaziunii si fraudei pentru dezvoltarea mediului de afaceri in Romania. "Unul dintre obiectivele noastre
Aflat la Forumul European care se desfasoara anual in oraselul austriac Alpbach, ministrul Justitiei a subliniat importanta combaterii coruptiei, evaziunii si fraudei pentru dezvoltarea mediului de afaceri in Romania. "Unul dintre obiectivele noastre este crearea unui mediu de afaceri corect si competitiv. Prin reducerea birocratiei si cresterea transparentei, prin curatarea de coruptie, evaziune si frauda, prin crearea unei justitii profesioniste, predictibile si rapide", a afirmat Tudor Chiuariu.El a dat drept exemplu posibilitatea ca politicienii si functionarii publici sa stie ca toate actiunile lor de acest gen sunt monitorizate atent de institutiile anticoruptie. "Daca politicienii si functionarii publici vor sti ca structuri eficiente vegheaza la modul cum isi dobandesc averea, sau cum folosesc fondurile europene, sau daca primesc foloase necuvenite, riscul ca astfel de fapte sa apara va fi mai mic", a mai spus ministrul, amintind ca Romania ocupa locul al doilea in raportul Bancii Mondiale "A face afaceri 2007 (Doing business 2007)", in ceea ce priveste reformele care urmaresc sa creeze un mediu de afaceri mai prietenos.In luna mai a.c., Guvernul a adoptat noi masuri in sprijinul reducerii formalitatilor si a scurtarii termenelor pentru serviciile publice furnizate cetatenilor si companiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.