Compania franceza de stat Gaz de France (GDF) a obtinut, in primul semestru, un profit net de 1,5 miliarde euro, in scadere cu 11% fata de perioada similara a anului trecut, usor sub estimarile analistilor. Vremea calda din ultima perioada a redus va
Compania franceza de stat Gaz de France (GDF) a obtinut, in primul semestru, un profit net de 1,5 miliarde euro, in scadere cu 11% fata de perioada similara a anului trecut, usor sub estimarile analistilor. Vremea calda din ultima perioada a redus vanzarile de gaze naturale la inceputul anului, transmite Reuters, citat de Mediafax. Analistii prognozau un profit net de 1,51 miliarde de euro.Profitul inainte de deducerea dobanzilor, a impozitelor, a deprecierii si a amortizarii (EBITDA) a scazut cu 4,9%, la 3,11 miliarde de euro, in timp ce profitul operational a coborat de la 2,54 miliarde de euro la 2,32 miliarde de euro. Analistii prognozau, in medie, un castig EBITDA de 3,08 miliarde de euro si un profit operational de 2,29 miliarde de euro.GDF a raportat anterior vanzari de 13,78 miliarde de euro aferente primului semestru, in scadere cu aproape 11% fata de perioada similara a anului trecut. Gaz de France si-a reafirmat estimarile privind obtinerea unui profit EBITDA pentru intregul an, similar celui inregistrat in 2006."Nu numai ca ne confirmam obiectivul, dar suntem, in mod justificat, increzatori in estimarile noastre. In cazul in care conditiile atmosferice sunt normale in a doua jumatate a acestui an, ne vom atinge tintele. Daca vremea este iar neobisnuit de calda, atunci situatia ar putea fi alta", a declarat directorul financiar Stephane Brimont, la o conferinta de presa.Gaz de France vrea sa fuzioneze cu o alta companie franceza de utilitati, Suez, dar acordul de unificare a operatiunilor celor doua companii, convenit in urma cu 18 luni, asteapta inca aprobarea Guvernului francez.GDF este prezent pe piata romaneasca prin intermediul firmelor Distrigaz Sud, Depomures Targu Mures, Vital Gaz si Gena Rom Gestiune Energetica. In februarie 2007, grupul a preluat, prin intermediul diviziei Gaz de France International, un pachet de actiuni reprezentand 65% din capitalul social al Amgaz Medias.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.