Tanarul student s-a aruncat de la etajul noua al unui bloc
In urma cu 3 zile, nigerianul s-a aruncat de pe un stalp electric, dupa care a stat o zi intr-un spital de neuropsihiatrie
Un student de origine nigeriana s-a sinucis luni seara el
Tanarul student s-a aruncat de la etajul noua al unui bloc
In urma cu 3 zile, nigerianul s-a aruncat de pe un stalp electric, dupa care a stat o zi intr-un spital de neuropsihiatrie
Un student de origine nigeriana s-a sinucis luni seara el s-a aruncat de la etajul noua al unui bloc situat in cartierul clujean Gheorgheni.
Adeshina Adedayo Olugbenga avea 32 de ani si, potrivit unor cunoscuti ai sai, era student in anul I la masterat la Universitatea "Babes-Bolyai". In blocul din care s-a aruncat tanarul locuiau niste cunostinte de ocazie cu care acesta s-a intors de la Festivalul FanFest din Rosia Montana, desfasurat in acest sfarsit de saptamana.
Povestea trista a lui Adeshina porneste de fapt de acolo. Duminica, in jurul orei 12, tanarul a incercat sa se sinucida dupa ce s-a urcat pe un stalp de electricitate din orasul Campeni. Aflat la o inaltime de aproximativ 6 metri, acesta ameninta ca isi va da drumul in gol. Politistii au anuntat imediat Centrul Electric Campeni pentru a intrerupe alimentarea cu energie electrica in zona respectiva si, prin intermediul unui traducator, au incercat un dialog cu barbatul, pentru a-l determina sa coboare de pe stalp. Stradania politistilor a fost de prisos.
"Si-a dat drumul de pe stalp, dupa ce s-a plimbat direct pe firele electrice. Noroc ca oprisera curentul si apucasera sa puna niste bureti acolo", povesteste agentul-sef principal Dumitru Neag, de la postul de politie Campeni.
Potrivit datelor culese de politisti la fata locului, nigerianul venise impreuna cu mai multi colegi la FanFest si se pare ca suferea o depresie accentuata pe fondul faptului ca risca sa nu mai primeasca viza de sedere in Romania pentru anul II de studiu. Adeshina a fost transportat la Spitalul Orasenesc Campeni unde a primit diagnosticul de sindrom discordant. Ulterior a fost transferat la Spitalul de Neuropsihiatrie Alba si externat a doua zi.
La mai putin de o zi de la aceasta tentativa, Adeshina a murit la Cluj, intr-o clipa de neatentie a tinerilor cu care s-a intors de la festival. El era nascut in Lagos si ar fi implinit 33 de ani pe 19 septembrie.
Viza
Contactat de reporterul "Romania Libera", comisarul Marius Ludusan de la Serviciul pentru Straini al IPJ Cluj a declarat ca "cetateanul nigerian nu s-a prezentat la birou ca sa-si reglementeze actele de sedere niciodata" si ca probabil ar avea ceva "penalizari cu viza".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.