Iaurturile Danone sunt inofensive
Iaurturile Danone sunt sigure pentru consum, testele facute la Laboratorul Comunitar de Referinta din Ungaria indicand un nivel de dioxine in limita admisa. Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), analizele facute au stabilit o concentratie de dioxine de 0,22 picograme la gramul de grasime, iar limita maxima admisa in UE este de 3 picograme la gramul de grasime. Radu Roatis, presedintele ANSVSA, a declarat, pentru Mediafax, ca sechestrul asupra loturilor de iaurt va fi ridicat, iar firma decide daca lotul care avea data de expirare 11 septembrie va fi reintrodus in consum. "Am inteles ca firma nu doreste sa reintroduca totusi in consum cantitatile", a spus Roatis. Reprezentantul ANSVSA a precizat ca, in total, au fost sechestrate 44.000 de pahare cu iaurt, de cate 125 de grame fiecare. Loturile de iaurturi cu fructe ale companiei Danone au fost retrase din magazinele din Romania, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu dioxine a ingredientului guma de guar. Avertizarea de posibila contaminare a fost transmisa de UE catre aproximativ 610 companii comunitare. (L.M.)
Transelectrica - un an la BVB
In luna noiembrie va fi lansata oferta publica in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a unui pachet din actiunile Transgaz, a anuntat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Subscrierea actiunilor va incepe la jumatatea lunii noiembrie si se va incheia in luna decembrie, a precizat Vosganian, la aniversarea unui an de la listarea Transelectrica. El nu a precizat dimensiunea pachetului si nici metoda de listare, dar a aratat ca in perioada februarie-martie 2008 ar putea fi cotata la Bursa o alta companie importanta din domeniul energetic. Este vorba, cel mai probabil, de Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoda. Transelectrica a fost prima companie listata de stat la Bursa, cu 10% din actiuni, in cadrul unei strategii care prevede vanzarea de participatii minoritare la mai multe firme, printre care Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica. (G.M.)
Recunoastere pentru Omnis Group
OMNIS GROUP SRL a obtinut recunoasterea conformitatii cu cerintele impuse de modelul Capability Model Integration (CMMi) Level 3, in baza noii versiuni a standardului, lansata in luna august 2006. Evaluarea a fost efectuata conform modelului stabilit de Software Engineering Institute (SEI), un centru de cercetare si dezvoltare finantat de Departamentul Apararii al SUA, avandu-se in vedere doua criterii principale: calitatea produselor si maturitatea organizatiei in procesul de dezvoltare de software. "Avand in vedere ca modelul CMMi defineste 5 nivele de maturitate si competenta, iar noi ne situam la nivelul al treilea (cel mai inalt nivel pentru o companie de marimea noastra, la momentul actual), avem in obiectiv pentru urmatorii doi, trei ani, atingerea nivelului maxim", a declarat directorul general OMNIS GROUP, Serban Ghenea. (F.B.)