Comisia de aparare a Senatului a declansat o investigatie asupra achizitiilor de avioane si tehnica aeronautica ale Ministerului Apararii.

Senatorul Cristian Diaconescu (foto), presedintele comisiei, a declarat ca ministrul Apararii, Teod
Comisia de aparare a Senatului a declansat o investigatie asupra achizitiilor de avioane si tehnica aeronautica ale Ministerului Apararii.

Senatorul Cristian Diaconescu (foto), presedintele comisiei, a declarat ca ministrul Apararii, Teodor Melescanu, va fi chemat la audieri la 11 septembrie.

Senatorul social-democrat a precizat ca decizia de a investiga situatia contractelor si a procedurilor de achizitie a fost luata de membrii comisiei dupa o serie de sesizari facute de participantii la licitatii, de dezvaluiri din presa si luari de pozitii ale unor specialisti in domeniu. In prezent se afla in litigiu licitatia pentru dotarea Fortelor Aeriene cu sapte avioane scurt/mediu curier in care comisia a decis sa aleaga oferta mai scumpa a firmei Alemia cu 40 de milioane de euro decat oferta EADS Casa.

In mediile economice si politice din tara si strainatate exista suspiciuni privind corectitudinea cheltuirii banilor publici in dotarea aviatiei, ce beneficiaza de un buget de trei miliarde de euro pentru achizitionarea aparatelor multi-roll. Diaconescu a mai spus ca Melescanu va fi chemat pentru clarificari. Din surse ale Ministerului Apararii aflam ca exista un viu interes, dar si o ingrijorare pentru rezultatele investigatiilor comisiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.