"Activitatea Fortelor Aeriene are in obiectiv toate radarele, eventual plasate pe teritoriul rusesc. Dar nu avem intentia de a renunta la acordul de utilizare a radarului de la Qabala inainte de expirarea lui", a declarat Aleksei Zolotuhin, purtatoru
"Activitatea Fortelor Aeriene are in obiectiv toate radarele, eventual plasate pe teritoriul rusesc. Dar nu avem intentia de a renunta la acordul de utilizare a radarului de la Qabala inainte de expirarea lui", a declarat Aleksei Zolotuhin, purtatorul de cuvant al fortelor aeriene ruse, adaugand ca Rusia si Azerbaidjanul au semnat un acord care expira in 2012 si poate fi prelungit. Anterior, responsabili de la Moscova sustineau ca sunt gata sa modernizeze statia radar de avertizare din Qabala, dupa ce liderul de la Kremlin a propus-o ca alternativa la planurile americane privind scutul antiracheta din Europa. Recent insa ambasadorul Rusiei la Minsk, a sugerat ca, in replica la planurile SUA, Moscova ar putea lua in considerare desfasurarea unor instalatii nucleare in Belarus.
Ministerul de Externe de la Minsk a infirmat existenta unor astfel de discutii, reamintind ca Rusia are baze militare pe teritoriul acestei tari insa pana acum nu s-a negociat subiectul instalatiilor nucleare. Presedintele Belarusului, Aleksandr Lucasenko a amenintat, in iulie, ca tara sa va trece peste neintelegerile economice si va conlucra cu Rusia pentru a se opune planului privind instalarea scutului american antiracheta din Estul Europei. Washingtonul, prin vocea purtatorului de cuvant al Departamentul de Stat, Tom Casey, a explicat, ieri, ca nu este nevoie ca Rusia sa riposteze la intentia americanilor privind scutul antiracheta prin desfasurarea rachetelor in Belarus. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.