Un membru al unei familii mafiote din Sicilia, condamnat la 11 ani de inchisoare pentru trafic de droguri si arme, a fost retinut in Romania. Barbatul urmeaza sa fie predat autoritatilor italiene, precizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.<
Un membru al unei familii mafiote din Sicilia, condamnat la 11 ani de inchisoare pentru trafic de droguri si arme, a fost retinut in Romania. Barbatul urmeaza sa fie predat autoritatilor italiene, precizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.
Potrivit autoritatilor romane, Curtea de Apel din Genova l-a condamnat la 11 ani de inchisoare pe Fraterrigo Salvatore, in varsta de 60 de ani, originar din localitatea italiana Vallelunga Pratameno, pentru trafic de droguri si substante psihotrope si trafic de arme, insa mandatul nu a fost pus in aplicare, intrucat acuzatul a reusit sa paraseasca teritoriul Italiei. La numai patru zile dupa ce a ajuns in Romania, Salvatore a fost retinut de politistii din Caras Severin, in colaborare cu doi ofiteri de politie italieni. El a fost descoperit in locuinta iubitei sale din orasul Bocsa, dupa care autoritatile locale au primit mandatul de arestare internationala.
Retinut pentru 24 de ore
Pe numele lui Fraterrigo Salvatore, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Italianul urmeaza sa fie prezentat magistratilor Curtii de Apel Timisoara pentru confirmarea mandatului european de arestare. Italianul va fi trimis in tara sa pentru a-si ispasi pedeapsa. Conform autoritatilor, Interpol Roma a solicitat sprijinul politistilor timisoreni pe 23 august, pentru prinderea urmaritului international Fraterrigo Salvatore, impotriva caruia s-a emis mandatul de arestare european. In urma investigatiilor, anchetatorii au stabilit ca urmaritul se ascunde in orasul Bocsa, motiv pentru care a fost informat Biroul National Interpol, fiind solicitata si transmiterea mandatului european, care a fost pus in aplicare la doar cateva ore.
Politistii romani au arestat de-a lungul timpului mai multi membri ai gruparilor mafiote din Italia. Astfel, Augusto Di Noia membru al gruparii La Camorra (organizatie criminala napoletana) a fost prins la Bucuresti, in 2005. El se ocupa cu producerea si traficul de stupefiante. Gruparea din care facea parte actiona atat in Italia, cat si in alte tari din Europa. Alberto Spada, membru al gruparii mafiote Sacra Corona Unita, a fost arestat de autoritatile romane in anul 2003. Italianul se ocupa cu traficul de droguri de mare risc pe teritoriul Romaniei si avea de ispasit o pedeapsa de 12 ani de inchisoare. De asemenea, in 2002, a fost arestat la Timisoara un alt membru al gruparii Sacra Corona Unita. Giuseppe Gazzo, din Verona, era acuzat de contrabanda internationala cu tigari. Cea mai importanta realizare a romanilor a fost insa capturarea unuia dintre cei mai cautati mafioti italieni, Antonio Constantini, unul dintre conducatorii gruparii mafiote Sacra Corona Unita. Acesta era condamnat in Italia la aproximativ 25 de ani de inchisoare pentru crima.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.