“Implantul de celule stem, anuntat de doctorul american Alfred T. Sapse, este cea mai mare escrocherie medicala”, a declarat dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic Urgente Oftalmologice din Bucuresti.

Medici cu renume au precizat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, in Romania, nu este omologata o astfel de procedura, numai pentru transplantul de maduva. La noi in tara sunt doar trei firme care au autorizare sa colecteze sange din cordonul ombilical sau din placenta. Romania are contracte doar cu trei banci din lume.

'Nu are voie sa practice medicina in Romånia>>
Agentia Nationala de Transplant si medicii oftalmologi resping categoric intentia medicului american Alfred T. Sapse de a veni in Romania pentru a face transplant de celule stem, intrucat procedura de acest fel nu a fost omologata in tara. Mai mult, medicul american nu are permis de libera practica pe teritoriul Romaniei. Doctorul Monica Pop a tinut sa mai precizeze: “Am inteles ca ar avea o firma de import de celule stem care s-ar afla in mod incredibil la Buhusi, iar cei de acolo mint oamenii cu tratamente extraordinare. Vreau sa atentionez pe toata lumea asupra faptului ca acest om nu are voie sa practice medicina in Romania. Impreuna cu ANT am sesizat conducerea Ministerului Sanatatii”. De asemenea, Victor Zota, director executiv al ANT, a precizat ca in Romania nu a fost validata vreo procedura cu celule stem. “Problema transplantului de celule stem a creat in Romania o isterie generala. De aceea as vrea sa lamuresc cateva lucruri.