Tanarul Andrei Iucinu (foto), recunoscut de instanta de judecata ca fiind fiul fostului director al cotidianului Adevarul, gazetarul Dumitru Tinu, continua eforturile pentru lamurirea imprejurarilor care au dus la moartea tatalui sau.

Andrei Iucinu s-a adresat presedintelui Volvo Car Corporation, Frederik Arp, printr-o scrisoare, cerandu-i acestuia sa-i raspunda la intrebari ignorate pana acum de distribuitorul Autorizat Volvo in Romania, SC EIT Co-FORUM Autor SRL.

Iucinu sustine ca acest distribuitor "a refuzat in mod constant sa raspunda intrebarilor cu privire la caracteristicile tehnice ale masinii si mai ales cu privire la elementele de siguranta ale acesteia", chiar si atunci cand cei care au pus intrebarile au fost reprezentantii Politiei Romane.

"Refuzul (...) ne-a determinat sa credem ca doriti sa ascundeti anumite aspecte de ordin tehnic si astfel sa obstructionati, intr-un fel sau altul, infaptuirea justitiei".

Andrei Iucinu spera sa primeasca de la corporatia internationala informatiile cerute.

Reamintim ca Dumitru Tinu a murit in dimineata zilei de 1 ianuarie 2003, decesul fiind pus pe seama unui accident rutier in care a fost implicata masina pe care o conducea, un Volvo S40. Ancheta a fost insa redeschisa, procurorii efectuand cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de omor din culpa.