Reportaj
Canonizarea Mitropolitului Varlaam al Moldovei a adus ieri la Manastirea Secu din judetul Neamt cateva mii de credinciosi si cativa politicieni de frunte, cuprinsi deopotriva de fiorul credintei. Tabloul este deja pe tipicul marilor sa
Reportaj
Canonizarea Mitropolitului Varlaam al Moldovei a adus ieri la Manastirea Secu din judetul Neamt cateva mii de credinciosi si cativa politicieni de frunte, cuprinsi deopotriva de fiorul credintei. Tabloul este deja pe tipicul marilor sarbatori religioase din ultimii ani: femei care se apropie de portile Raiului dand din coate prin multime, doua ecrane gigantice de plasma, instalatie sonora Yamaha, gradene, jandarmi si SPP-isti. Pe o vreme mohorata, soborul de mitropoliti si episcopi este in plin ritual de canonizare, pe o scena de lemn instalata in interiorul manastirii. Lupta politicienilor pentru imagine nu a nascut inca sfinti, deci e la liber. Urmeaza cinci campanii electorale in urmatorii doi ani. Traian Basescu muta primul, ajungand in jur de 10.15. Se aseaza in stanga soborului, la marginea scenei dinspre interiorul curtii, adica in locul in care are parte de vizibilitate maxima in raport cu multimea. De-a dreapta poporul, de-a stanga Maria Basescu.

Calin Popescu-Tariceanu ajunge la 11.10 si incearca o baie de multime. In dreptul gradenelor este asezat un covor din crengi de brad, deci este riscant sa pasesti, asa ca prim-ministrul renunta, apoi patrunde alaturi de prefect catre zona care ii este rezervata. Clasa a II-a, fara vedere la multime. In aceeasi zona Bogdan Olteanu si Paul Pacuraru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.