La Targu-Mures tocmai s-au incheiat manifestarile ocazionate de aniversarea a 450 de ani de la infiintarea Liceului „Farkas Bolyai“ din localitate, prilej cu care s-au intalnit, pentru a cincea oara, fosti elevi si profesori ai scolii. M
La Targu-Mures tocmai s-au incheiat manifestarile ocazionate de aniversarea a 450 de ani de la infiintarea Liceului „Farkas Bolyai“ din localitate, prilej cu care s-au intalnit, pentru a cincea oara, fosti elevi si profesori ai scolii. Multi au sosit din strainatate, unii chiar din SUA, Canada sau Australia.

Manifestarea a fost organizata de o asociatie a fostilor elevi ai liceului, care a expediat mii de invitatii in acest sens. Insa asociatia respectiva i-a ignorat, de la bun inceput, cu buna stiinta, pe fostii dascali si elevi romani ai scolii. Astfel, invitatiile au fost trimise exclusiv celor de origine maghiara. De altfel, si textul invitatiei este scris numai in aceasta limba, parca pentru a spune clar elevilor si profesorilor romani ca nu au ce cauta la manifestare. „Pe mine, personal, m-a jignit acest lucru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.