Liberalii si democratii s-au intersectat ieri la Costinesti cu prilejul Scolii de vara a tinerilor din PNL, respectiv a femeilor din PD, o tema comuna fiind anuntata motiune de cenzura a PSD.


Aflat ieri la Scoala de vara a tinerilor
Liberalii si democratii s-au intersectat ieri la Costinesti cu prilejul Scolii de vara a tinerilor din PNL, respectiv a femeilor din PD, o tema comuna fiind anuntata motiune de cenzura a PSD.


Aflat ieri la Scoala de vara a tinerilor liberali de la Costinesti, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a facut pronosticuri legate de motiunea de cenzura anuntata de PSD. Melescanu a precizat ca pentru PSD exista doar doua perspective: "Ori se face de rahat, ori intra in rahat". Prima varianta este posibila in cazul in care PSD nu va depune motiunea, iar a doua in cazul in care motiunea va trece, pentru ca ar urma sa ajunga la mana presedintelui Basescu, care, "intrebat daca il va numi pe Mircea Goana premier, a raspuns «ha-ha-ha»". In ce priveste candidatii PNL pentru Parlamentul European, Melescanu a spus ca acestia trebuie sa reconfirme pana la sfarsitul acestei saptamani daca mai sunt interesati sa ocupe aceste locuri. Masura a fost luata dupa ce au aparut in presa informatii cum ca Razvan Ungureanu, cap de lista, are de gand sa se retraga. Melescanu a aratat ca conducerea PNL nu a primit pana acum de la fostul ministru de Externe nici un fel de semnal ca s-ar fi razgandit in privinta candidaturii. "Prezenta unor nume de candidati ca Ungureanu, Adrian Cioroianu, Adina Valean, Ovidiu Silaghi sunt benefice pentru noi, pentru ca dau forta listei, cu conditia ca si ei sa mai doreasca aceste locuri. De exemplu, Adrian Cioroianu, fiind ministru, daca ramane pe lista, trebuie sa accepte ideea ca va pleca din aceasta functie", a spus Melescanu.


"TATA ARE DREPTUL". In partea cealalta, la Scoala de vara a femeilor democrate, printre invitati s-a aflat si Elena, fata cea mica a presedintelui Traian Basescu, care a sosit ieri-dimineata la Costinesti. Imbracata intr-o eleganta tinuta neagra, Elena Basescu a fost preluata de europarlamentarele Roberta Anastase si Monica Iacob Ridzi. Intrarea Elenei Basescu in sala unde se desfasoara dezbaterile nu a smuls decat doua-trei aplauze timide, spre deosebire de tatal sau, care, cand a venit marti la scoala de vara a democratelor, a starnit ropote de aplauze. Elena Basescu a fost de parere ca tatal sau, avand o experienta indelungata in politica, are tot dreptul sa se comporte uneori neprietenos cu reprezentantii presei. "Tata are dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are. Tata are dreptul, pentru ca au trecut niste ani, au fost niste conflicte, dar nu este si dreptul meu", a spus Elena Basescu. Fata cea mica a sefului statului a promis insa ca relatia pe care isi propune sa o aiba cu jurnalistii va fi una buna, in perspectiva carierei sale politice.


CANDIDATURA. Ea a anuntat ca in septembrie, la urmatoarele alegeri din Organizatia de Tineret a PD, va candida pentru o functie, fara a da amanunte. Intrebata care sunt avantajele femeilor in politica, Elena Basescu a raspuns ca, din punctul sau de vedere, politicienele sunt mult mai democrate decat colegii lor, pun mai mult suflet si sunt mai ambitioase. Ea a atacat si subiectul motiunii de cenzura anuntate de PSD, sustinand aproape acelasi punct de vedere ca si tatal sau. "O motiune de cenzura depusa nu este si o motiune trecuta. Este un instrument de santaj. Oricum, este singurul prilej de declansare a alegerilor anticipate, iar ei (PSD - n.r.) nu au nici un interes pentru anticipate", a declarat Elena Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.