Barbatii ar trebui sa aiba o partenera cu sase ani mai tanara, iar femeile un partener cu minim patru ani mai in varsta pentru a avea cat mai multi copii, potrivit unui studiu austriac. Cercetatorii de la Universitatea de Antropologie din Viena, con
Barbatii ar trebui sa aiba o partenera cu sase ani mai tanara, iar femeile un partener cu minim patru ani mai in varsta pentru a avea cat mai multi copii, potrivit unui studiu austriac. Cercetatorii de la Universitatea de Antropologie din Viena, condusi de profesorul Martin Fieder au urmarit care este efectul pe care il are asupra reproducerii faptul ca adesea, barbatii prefera femei mai tinere, iar femeile la randul lor doresc barbati mai in varsta. "Nu este o supriza ca barbatii aleg femei mai tinere pentru a-si revigora functia reproductiva, iar femeile aleg barbati mai in varsta ca parteneri pentru a se simti in siguranta si protejate, dar nu s-a cuantificat efectul acestui comportament asupra numarului de copii", a spus dr. Martin Fieder. Cercetatorii au vrut sa stabileasca cea mai potrivita diferenta de varsta dintre un barbat si o femeie la care cuplul poate face cei mai multi copii. in acest sens au colectat informatii din registrul national sudez si au urmarit numarul de nasteri dintr-o familie si varstele parintilor pentru o perioada de 55 de ani. Cercetarea a aratat ca in cuplurile in care barbatul este mai in varsta decat femeia, se nasc in medie 2,2 copii, fata de cuplurile cu parteneri de aceeasi varsta care au in medie 2,1 copii. in plus, diferenta de virsta ideala pentru a avea cat mai multi copii este de sase ani intre varsta femeii si cea a barbatului, dar si cea de patru ani intre femeie si barbat garanteaza ca partenerii vor avea mai multi copii decat alte cupluri. Cuplurile care s-au despartit, atat femeile cat si barbatii si-au cautat parteneri mai tineri decat cei pe care i-au avut initial. Se pare ca femeile aleg sa aiba un al doilea partener mai in tanar pentru ca acestia sunt potential mai fertili.

Barbatii care traiesc in concubinaj sunt mai harnici decat cei casatoriti

Barbatii casatoriti fac mai putine treburi casnice decat cei care traiesc in concubinaj, potrivit unui studiu realizat de sociologul Shannon Davis de la Universitatea George Mason din Virginia, SUA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.