Dezastrul din 102 scoli din Capitala este departe de a fi remediat. In aceste unitati de invatamant, elevii nu pot intra pe 15 septembrie, deoarece clasele au tencuiala scorojita, bancile nereparate, iar instalatiile si grupurile sanitare devastate.
Dezastrul din 102 scoli din Capitala este departe de a fi remediat. In aceste unitati de invatamant, elevii nu pot intra pe 15 septembrie, deoarece clasele au tencuiala scorojita, bancile nereparate, iar instalatiile si grupurile sanitare devastate. Noutatea o instituie faptul ca licitatiile pentru renovarea scolilor se afla in diverse etape de organizare, iar cele mai multe dintre ele sunt programate pentru luna septembrie, odata cu inceperea cursurilor. In tara, in proportie de 90%, scolile se afla, si la aceasta ora, in plin santier.

In Capitala, 102 scoli, care se afla in programul de reabilitare al Primariei Generale, sunt in situatia sa nu poata primi elevi la inceput de an scolar. Numai 23 de unitati de invatamant sunt in derularea unor reparatii, insa nici la acestea nu vor fi finalizate lucrarile pana la 15 septembrie. La restul din cele 102 unitati scolare, proiectele de reabilitare nici macar nu au inceput, reluandu-se de mai multe ori procedura de licitatie, pentru ca nu s-a depus nici o oferta sau pentru ca ofertele depuse nu au indeplinit criteriile de atribuire. Dupa cum informeaza Primaria Municipiului Bucuresti, acestea vor fi licita te din nou in luna septembrie. Unitatile de invatamant cu nevoi urgente de reparatii sunt atat scolile generale, cat si unele licee. Sectorul 2 detine primul loc, cu cel mai mare numar de scoli mizerabile, avand 24 de asemenea cladiri de renovat, urmat indeaproape de sectorul 4 cu 23 de unitati de invatamant.

90% dintre scolile vrancene, in santier
Desi inceputul noului an scolar este aproape, in aproximativ 90% dintre unitatile de invatamant din Vrancea, lucrarile de igienizare si reabilitare nu au fost finalizate. Probleme sunt si cu obtinerea avizelor sanitare de functionare, doar 87 din cele 614 institutii fiind autorizate. Lucrarile de reabilitare si igienizare au fost finalizate in doar 54 scoli din judet, din totalul de 614 unitati existente. La alte 90 de institutii de invatamant, lucrarile sunt in curs de desfasurare, in timp ce la 38 scoli, lucrarile vor incepe abia in luna octombrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.