Reteaua de televiziune Cable News Network (CNN) a anuntat joi ca nu va mai utiliza serviciul de stiri Reuters, punand punct unui parteneriat care dureaza de 27 de ani, pentru a-si reduce costurile si a investi in propiile operatiuni de culegere a sti
Reteaua de televiziune Cable News Network (CNN) a anuntat joi ca nu va mai utiliza serviciul de stiri Reuters, punand punct unui parteneriat care dureaza de 27 de ani, pentru a-si reduce costurile si a investi in propiile operatiuni de culegere a stirilor, informeaza Reuters.


Intr-un comunicat intern, reteaua de televiziune controlata de cea mai mare companie mass media din lume, Time Warner Inc, a precizat ca doreste sa-si reduca dependenta de materialele transmise de agentia de presa pentru a putea astfel controla mai bine propria dezvoltare. "Este o decizie care nu are nimic de a face cu Reuters. Este vorba pur si simplu de cine este proprietarul informatiei. Intr-o lume in continua schimbare, cine are proprietate asupra informatiei este rege", a declarat purtatorul de cuvant al CNN, Nigel Pritchard.


GATA! Incepand de vineri, CNN nu va mai utiliza texte, fotografii si materiale de televiziune livrate de Reuters. In continuare CNN va utiliza informatii furnizate de Associated Press si Associated Press Television News, rivali ai Reuters Group Plc.Marile organizatii de stiri de genul CNN se lupta sa identifice cele mai potrivite mijloace pentru a atrage noile generatii de telespectatori care cel mai probabil vor prefera sa-si primeasca informatiile mai degraba pe telefoanele mobile si prin Internet decat de la televizor.


PUTERNICI. Piata informatiilor financiare este dominata de Thomson Corp., Reuters, Bloomberg News si Dow Jones. In luna mai a acestui an grupul Thomson Corp. a anuntat preluarea Reuters pentru 8,7 miliarde lire sterline (12,8 miliarde euro). Ulterior  grupul News Corp. a facut o oferta de cinci miliarde dolari (3,7 miliarde euro) pentru preluarea Dow Jones & Co., compania care detine prestigiosul cotidian The Wall Street Journal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.