Pe continentul asiatic are loc o efervescenta in industria de IT&C. Fie ca e vorba despre jocuri, internet sau telefonie, potentialul asiatic este exploatat din plin, lucru vizibil in rezultatele financiare obtinute de companiilor de profil in ac
Pe continentul asiatic are loc o efervescenta in industria de IT&C. Fie ca e vorba despre jocuri, internet sau telefonie, potentialul asiatic este exploatat din plin, lucru vizibil in rezultatele financiare obtinute de companiilor de profil in aceasta regiune.  Populatia de internauti a Asiei numara peste 400 de milioane de utilizatori. In materie de jocuri online se estimeaza ca primii zece producatori asiatici vor genera venituri de peste 2,5 miliarde de dolari pana in 2008, anul trecut acestea situandu-se la nivelul de 2 miliarde. Potrivit unui studiu realizat de Pearl Research, China, Vietnam si India vor fi tarile responsabile cu cea mai mare parte din crestere, toate trei avand un segment larg al populatiei tinere si devenind din ce in ce mai urbane.    Avand avantajul de a fi gazda Jocurilor Olimpice de anul viitor, China inregistreaza o crestere consistenta a numarului de utilizatori ai serviciilor de televiziune prin internet (IPTV). In al doilea trimestru al anului acesta a ajuns la 736.000 de abonati, potrivit Analysys International, in crestere cu 20,3% fata de trimestrul anterior. Recent, India a devenit a doua piata ca importanta pentru Nokia, devansand Statele Unite. China se afla pe prima pozitie, estimandu-se ca se va depasi in curand numarul de 500 de milioane de conexiuni mobile in aceasta tara, in timp ce in India vor fi la sfarsitul anului aproximativ 211 milioane de conexiuni. In timp ce Nokia se asteapta la o crestere cu 10 procente a vanzarilor de telefoane mobile in 2007, pentru Asia procentul este de 15%. In productia de calculatoare, jucatorii asiatici din domeniu au facut o rocada in clasament, in urma preluarii de catre compania taiwaneza a firmei americane Gateway. Acer ii devanseaza astfel pe chinezii de la Lenovo, ajungand pe locul trei in topul celor mai importanti producatori de calculatoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.