Exportatorii de mobila au inregistrat pierderi la inceputul anului, ca urmare a deprecierii euro fata de moneda nationala, ceea ce a dus la reorientarea acestora spre piata interna, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Rom
Exportatorii de mobila au inregistrat pierderi la inceputul anului, ca urmare a deprecierii euro fata de moneda nationala, ceea ce a dus la reorientarea acestora spre piata interna, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMB), Aurel Rizea. „Multe fabrici de mobila au mers in pierdere, deoarece marja medie de profit de 7% nu a putut sa acopere aceasta depreciere, motiv pentru care majoritatea producatorilor romani s-au orientat spre piata interna. Momentan exista mare nevoie de lemn in constructii, piata constructiilor de locuinte fiind un adevarat barometru al pietei de mobila“, a spus Rizea, citat de NewsIn.

Muncitorii au salarii putin peste 200 de euro
Presedintele APMB a mentionat ca un alt factor care duce la o oarecare stagnare a evolutiei pietei interne de mobila o reprezinta salariile muncitorilor din industria mobilei. „Salariul mediu brut al unui muncitor depaseste putin 200 euro, in ciuda majorarilor de 55% efectuate la inceputul anului. Aceasta valoare este de zece ori mai mica decat in Germania si de trei ori mai mica decat in Ungaria“, a spus Rizea.

Productia de mobila a crescut cu 10% in primul semestru


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.