Rompetrol Rafinare a fost, ieri, cel mai tranzactionat emitent la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), inregistrand un rulaj de 51,26 milioane de lei, circa 62% din lichiditatea pietei.
Pe de alta parte, Asociatia Brokerilor a solicitat, marti, Com
Rompetrol Rafinare a fost, ieri, cel mai tranzactionat emitent la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), inregistrand un rulaj de 51,26 milioane de lei, circa 62% din lichiditatea pietei.
Pe de alta parte, Asociatia Brokerilor a solicitat, marti, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa initieze de urgenta o investigatie privind tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare, cererea avand la baza ingrijorarea in legatura cu modul in care informatia privind achizitia actiunilor The Rompetrol Group, actionar majoritar al Rompetrol Rafinare, societate listata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti, a fost adusa la cunostinta investitorilor din piata de capital.
Tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare de vineri si luni ar putea face obiectul unei anchete a procurorilor Parchetului instantei supreme doar daca, in urma investigatiei desfasurate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), reies incalcari ale legii.
Vosganian: Petrom s-ar fi vandut mai bine in 2007
Statul ar fi incasat o suma mai mare din privatizarea Petrom, daca tranzactia ar fi avut loc in acest an, dupa cum, daca BCR ar fi fost privatizata in anii 2003-2004 pretul ar fi fost probabil mai redus, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. El a raspuns astfel unei intrebari a presei legata de pretul obtinut de Dinu Patriciu, la vanzarea pachetului de 75% din actiunile grupului, pentru 2,7 miliarde de dolari, in comparatie cu privatizarea Petrom, tranzactie de 1,5 miliarde de euro pentru 51% din titluri. Vosganian a afirmat ca redeventele platite de grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, stabilite in contractul de privatizare, se plaseaza la un nivel redus. El a mai aratat ca tranzactia privind vanzarea a 75% din grupul Rompetrol este importanta, pentru ca ajuta la diversificarea surselor de aprovizionare cu resurse energetice si pentru ca astfel gradul de securitate energetica nationala este imbunatatit. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.