Raiffeisen Leasing va imprumuta de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) 15 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, acesta fiind al doilea credit de acest tip acordat companiei de institut
Raiffeisen Leasing va imprumuta de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) 15 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, acesta fiind al doilea credit de acest tip acordat companiei de institutia financiara internationala. Imprumutul va fi utilizat pentru achizitionarea de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM) a echipamentelor necesare extinderii activitatii comerciale, investitiile incluzand echipamente, autoturisme pentru utilizare comerciala, vehicule comerciale usoare, camioane, utilaje si proiecte imobiliare, se arata intr-un comunicat comun al BERD si Raiffeisen Leasing. Compania de leasing a obtinut, in 2003, prima facilitate de finantare pentru leasing din partea BERD cu sprijinul Uniunii Europene, in valoare de cinci milioane de euro. Odata cu dezvoltarea sectorului de leasing din Romania, este important ca intreprinzatorii sa acceseze mai usor finantari, iar creditul acordat companiei de leasing va contribui la acoperirea acestei cereri, a afirmat directorul BERD pentru institutii financiare nonbancare, Jonathan Woollett. IMM reprezinta 68% din portofoliul de clienti al companiei de leasing. In primul semestru, compania a incheiat 2.900 de contracte, cu o valoare totala a bunurilor finantate de 136 de milioane de euro, in crestere cu 74% fata de perioada similara a anului trecut. Raiffeisen Leasing si-a revizuit in sens pozitiv estimarile privind valoarea bunurilor finantate in 2007, la 240-250 milioane euro, fata de nivelul de 200 milioane euro estimat la inceputul anului, pe fondul rezultatelor din perioada ianuarie-iulie.Compania are sucursale in 16 orase. Infiintata in iulie 2002, firma are un capital social de 14,93 milioane lei, controlat in proportie de 99,9% de Raiffeisen Leasing International. Structura actionariatului este completata de Raiffeisen Bank, cu o cota de 0,07%, si Raiffeisen Capital & Investment, SAI Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Services, cu o cota de 0,01% fiecare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.