Retinerea chinezului Zhao Tun Guo, dupa 12 ani de la comiterea unui dublu asasinat macabru in Capitala, incheie inca un capitol al istoriei Triadelor care au patruns si in Romania. In 1995, Zhao si doi compatrioti isi ucideau cu sange rece doi conat
Retinerea chinezului Zhao Tun Guo, dupa 12 ani de la comiterea unui dublu asasinat macabru in Capitala, incheie inca un capitol al istoriei Triadelor care au patruns si in Romania. In 1995, Zhao si doi compatrioti isi ucideau cu sange rece doi conationali, ale caror corpuri le-au transat in ceea ce avea sa se numeasca o „casa a ororii“, situata in Bulevardul Dimitrie Cantemir. Unul dintre cei trei asasini a fost prins in ziua crimei, Zhao a fost adus luni seara, iar cel de-al treilea inca este cautat. In continuare va redam povestea terifianta a odioasei crime din 16 iunie 1995, precum si o scurta radiografie a mafiei chinezesti din Capitala in anii ei de convulsii si lupte pentru suprematie.

Incercarile de a desfunda o banala gura de canalizare de langa blocul 7 din Bulevardul Dimitrie Cantemir au dus la descoperirea uneia dintre cele mai oribile crime prin care lumea asiatica incearca sa ne scoata din monotonia balcanica. Prin faptele lor, chiriasii apartamentului 10 din acest imobil si-au asigurat un sumbru loc de frunte pe lista ucigasilor moderni. Salbaticia si sangele rece manifestate de criminalii chinezi in timpul uciderii si a t entativei disperate de a scapa de cadavrele a doi conationali fac sa paleasca toate celelalte asasinate din tara noastra in care au fost implicati „mancatorii de orez“.

Carnea de om fiarta plutea printre resturi de fecale
Sambata, 17 iunie 1995, la ora 9.50, proprietara apartamentului 2 din blocul 7, Zenovia Dumitrescu, a simtit in casa miros greu de fecale. Cand sexagenara a deschis usa de la baie, a izbit-o peste picioare un val de apa in care pluteau bucatele de carne. Scarbita, femeia a apelat la ajutorul unui vecin pentru a o ajuta sa scape de inundatia produsa prin refularea WC-ului. Inainte de a se duce la canalul de afara pentru a vedea ce s-a intamplat, tanarul a improvizat la usa de la baie un dig din nisip. Deja casa era in intregime inundata, iar locatarii ii injurau pe „nesimtitii care taie porci si ii arunca in closet“. Dupa ce a trecut primul soc, oamenii si-au dat seama ca bucatile erau din carne de om. A fost anuntata politia.

Din canal s-au scos 12 kg de carne macra umana
In apartamentul Zenoviei, apa adusese cuburi de carne parca pregatita pentru a trece prin masina de tocat si suvite de 4-5 cm de par negru cu bucati de scalp. La ora 11.00, instalatorul imobilului, Ion Badica, a inceput sa ia pe rand canalele din jurul blocului. Ajuns la al treilea canal, aici a gasit plutind pe suprafata apei bucati de carne. La a doua lopata de resturi scoase din canal, Badica a vazut tronand printre mizerii un deget de om. Cand a bagat „sarpele“ pe conducta ce venea dinspre bloc, a scos de pe ea o suvita de par uman. Din pacate, in acel moment scurgerea s-a desfundat, alte bucati de carne fiind luate la vale. Pana seara, cat au durat operatiunile de cercetare a canalului, criminalistii care au luat locul instalatorului la gura canalului au umplut o jumatate de sac de resturi umane. In total
s-au strans vreo 12 kg de carne de om.

Ucigasii au fugit de sub nasul politistilor si curiosilor
Sumbra descoperire a facut sa se stranga in jurul canalului o multime de curiosi. Fiecare noua bucata de carne scoasa la iveala smulgea spectatorilor strigate si gesturi de sila si indignare. Zvonurile incepusera deja sa circule, unii spuneau ca e vorba de cadavrul unei femei, altii ca sunt doi barbati. Un singur punct comun putea fi gasit in ceea ce se spunea in strada: toti cei adunati ii banuiau ca fiind autorii atrocitatii pe chinezii mutati de o saptamana in blocul lor.

Nimeni nu a bagat de seama ca intre timp a tras in fata blocului o Dacie 1310 Breack, de culoare visinie. Din masina a coborat un chinez, greu de descris altfel decat tipic: mic, dar vanos, „inarmat“ cu un telemobil. Cinci minute mai tarziu, intre curiosii adunati in fata blocului a cazut o cana cu urme uscate de cafea in ea. Oamenii au inceput sa se agite. Mizand pe efectul diversiunii, chinezul, impreuna cu doi conationali, a zbughit-o pe usa blocului si nu s-a oprit pana in masina, care a demarat in tromba. Poate ar fi scapat neobservati daca o femeie nu l-ar fi intrebat pe subofiterul care tocmai ii dadea telefon unui superior daca ii intereseaza ca trei chinezi parasesc in viteza zona. Brusc interesati de ocupantii masinii, politistii au dat semnalmentele vehiculului, informatii transmise prin statie tuturor unitatilor operative. „Bafta“ prinderii unuia dintre fugari a cazut pe sergentul major Albu si pe cateaua sa, Jana.

Fugarii au nenorocit in goana lor o femeie pe viata
Fuga cu aproape 140 km la ora s-a oprit putin mai sus de „Adesgo“, pe Calea Serban Voda. Aici, masina chinezilor a intrat in plin intr-o Dacie alba condusa de Liliana Cristea. Femeia, grav ranita, a fost imediat transportata la Spitalul „Dr. Dimitrie Bagdasar“.

Masina fugarilor a mai mers cam 300 de metri pana a ajuns in dreptul Cimitirului Eroii Revolutiei, oprindu-se in gardul unei scoli. Cei trei ocupati au sarit din vehicul si au fugit care incotro. Soferul, micutul cu telefon celular, a sarit gardul cimitirului, dar a fost deja observat de sergentul major Albu si de jandarmul care-l insotea in misiunea de patrulare in zona 20 a Serviciului de Protectie si Paza al Sectiei 14 de Politie. Subofiterul si-a aruncat cascheta si a inceput sa-l urmareasca pe asiaticul care schiopata in urma accidentului. Intuind ca va fi mai rapida ca el, subofiterul a eliberat-o din lesa pe cateaua Jana si a pus-o pe urma fugarului cu comanda „So, Jana!“. Cainele-politist l-a retinut pe soferul care a fost apoi preluat de oamenii ordinii si dus in arestul Sectiei 14 de Politie.

O vizita in casa din Bulevardul Dimitrie Cantemir
Dupa fuga chinezilor, locatarii, impreuna cu politistii, au patruns in apartamentul inchiriat prin intermediul firmei „Academicus“ de chinezii Li Zoug si Miug de la proprietarul Radu S. Casa, cu mobile putine, ce era un adevarat „muzeul al ororilor“. In doua oale albastre, un cazan de fiert rufe si o galeata metalica erau resturi umane, in special oase, taiate cu o panza de bomfaier. Intr-un sac asuns in biblioteca erau cateva kilograme de maruntaie. Cea mai oripilanta descoperire, daca suporta grade de comparatie urmele lasate de ucigasi, au fost cranii fierte care ranjeau prin plasticul transparent al unei pungi.

Un amanunt care a atras atentia celor prezenti a fost lipsa oricarei urme vizibile de sange. Echipele de specialisti au descoperit chiar si cele mai mici pete scapate de buretii si carpele ucigasilor. De altfel, chinezii care inchiriasera apartamentul si-au cumparat un bax de detergent la consignatia din zona, pentru a-si curata hainele patate in timpul transarii cadavrelor.

Dubla crima si transarea s-au petrecut in casa ororilor


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.