Caporalul Mihai Mocanu a fost declarat cel mai bun soldat in urma unui concurs organizat de comandamentul trupelor americane din Europa. Competitia s-a desfasurat in Germania.   Un militar de origine romana este unul dintre cei doi cast
Caporalul Mihai Mocanu a fost declarat cel mai bun soldat in urma unui concurs organizat de comandamentul trupelor americane din Europa. Competitia s-a desfasurat in Germania.   Un militar de origine romana este unul dintre cei doi castigatori ai competitiei anuale destinate soldatilor si subofiterilor organizata de comandamentul trupelor americane din Europa in Germania, relateaza publicatia Stars and Stripes in editia electronica. MANDRIE. Caporalul Mihai Mocanu din cadrul celui de-al 2-lea Batalion, regimentul 6 Infanterie, a fost desemnat cel mai bun soldat iar sergentul Travis Snook, din cadrul Armatei a 7-a, a castigat competitia destinata subofiterilor. Cei doi au fost premiati, vineri, in cadrul unei ceremonii organizate la Heidelberg, in Germania. Cei doi au concurat la probele organizate in perioada 13-15 august la Grafenwohr in Germania, precum orientare pe teren, un mars de 15 kilometri, trageri pe timp de noapte si zi, teste de rezistenta fizica si alte sarcini de lupta. SENSEI. Mocanu, care a reprezentat Corpul V in cadrul acestei competitii, a servit anterior in armata romana. Nascut la Harlau, in judetul Iasi, Mocanu este caporal de infanterie de un an si jumatate dupa ce in prealabil a fost angajat al firmei de securitate Ponds Security din Hohenfels, Germania, timp de sase ani. Mocanu a fost campion la arte martiale in 1997 si este casatorit cu Monica, cu care are o fiica, Emily. El sper sa poata frecventa cursurile scolii care pregatesc trupele aeropurtate si cele de asalt. "Uneori poti sa pierzi o lupta, dar acest fapt nu inseamna ca ai pierdut un razboi", a declarat el, vorbind despre experienta sa militara. Cei doi vor reprezenta comandamentul trupelor americane din Europa in competitia la nivel de armata organizata in perioada 1-5 octombrie la Fort Lee, in statul Virginia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.