Partidul Social Democrat va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu la inceputul noii sesiuni parlamentare, a repetat luni liderul PSD, Mircea Geoana.  Afirmatia a fost facuta pentru prima oara luni 14 august, in decorul de v
Partidul Social Democrat va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu la inceputul noii sesiuni parlamentare, a repetat luni liderul PSD, Mircea Geoana. Afirmatia a fost facuta pentru prima oara luni 14 august, in decorul de vacanta de la Bran. De atunci, Mircea Geoana nu a incetat sa o repete ori de cate ori a avut prilejul. De ce? Pentru ca nimeni nu-l crede. Nici macar multi dintre colegii de partid. Lipsa de credibilitate a presedintelui celui mai important partid de opozitie vine din faptul ca nimeni nu intelege ce vrea Mircea Geoana sa faca cu motiunea de cenzura. El sustine ca vrea sa guverneze. Si iarasi nu-l crede nimeni, mai ales dupa ce Traian Basescu, prin purtatorul de cuvant, l-a anuntat ca nu va fi el alesul Cotrocenilor.

PSD are cu ce?!
PSD, care detine 32% din fotoliile parlamentare, poate sa determine usor caderea Guvernului Tariceanu, care are o sustinere in Forul legislativ de doar 23,5%. Ce nu intelege lumea este ce interes il mana in lupta pe presedintele PSD?! Motiunea odata votata si Guvernul Tariceanu demis &i circ;i aduc presedintelui Traian Basescu (cel pe care cu numai cateva luni in urma PSD se chinuia sa-l suspende) pe tava sansa de a numi un candidat de prim-ministru. Il scoate pe Traian Basescu din conul de umbra in care a intrat dupa referendumul pentru suspendare si ii da initiativa politica.

De unde va numi Basescu candidatul pentru Palatul Victoria? De la PD, fireste. Ar rezulta un guvern ultraminoritar, dar un guvern pe care Parlamentul il poate accepta, pentru a evita inacceptabilele alegeri anticipate, nedorite in aceasta perioada nici macar de Basescu. Si atunci, pe scurt, se poate emite un enunt: „Mircea Geoana vrea sa puna fraiele politicii in mana lui Basescu“. O afirmatie de-a dreptul absurda pentru ca Traian Basescu este cunoscut ca fiind principalul adversar politic al PSD. Se mai poate enunta: „Mircea Geoana vrea sa aduca Partidul Democrat la guvernare“. Iarasi absurd! Nici un partid nu a mai depus pana acum o motiune de cenzura care sa aduca la guvernare un alt partid.

Pe de alta parte, PD este singura formatiune politica care are trecut in statut un text in care se afirma explicit ca nu va colabora cu PSD; e vorba, deci, din nou despre dusmani politici. De doua ori absurd!

Motiune pentru sustinerea Guvernului?!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.