Presedintele Traian Basescu a avertizat ieri Parlamentul, la Scoala de vara a femeilor democrate, de la Costinesti, ca va emite un decret pentru convocarea referendumului pentru votul uninominal in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare, 25 noiembr
Presedintele Traian Basescu a avertizat ieri Parlamentul, la Scoala de vara a femeilor democrate, de la Costinesti, ca va emite un decret pentru convocarea referendumului pentru votul uninominal in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare, 25 noiembrie, daca forul legislativ nu va finaliza legea de introducere a acestui tip de vot pana la 25 octombrie. "Ceea ce stim cu certitudine este ca, in lipsa unei legi electorale care sa introduca votul uninominal, cu 30 de zile inainte voi emite decretul de organizare a unui referendum in aceeasi zi cu organizarea alegerilor europene. Un referendum care sa reglementeze introducerea votului uninominal", a declarat seful statului. El a mai  spus ca va "merge" pe varianta cea mai simpla, "votul uninominal in doua tururi, ca la alegerea primarilor".   LEGALIZAREA PROSTITUTIEI. Inainte de presedintele Basescu, la Scoala de vara a vorbit si  secretarul general al PD, Vasile Blaga, care a aratat ca legalizarea prostitutiei este singura solutie pentru femeile care practica aceasta "meserie". El a apreciat ca nu doar prostituatele trebuie amendate, ci si proxenetii si clientii. "Daca nu se legalizeaza prostitutia, lucrurile vor merge din rau in mai rau. Stiu ca nu sunt pe placul Bisericii Ortodoxe, al bisericii in general, dar, in conditiile in care prostitutia nu mai constituie o infractiune, cred ca legalizarea prostitutiei reprezinta solutia pentru femeile care practica aceasta meserie. La ora actuala, prostitutia este iesita de sub control", a avertizat Blaga. El a adaugat ca prostituatele nu ar trebui sa plateasca  amenzi, pentru ca nu au bani. Pe de alta parte, Blaga a declarat ca premierul Tariceanu a pierdut controlul asupra ministrilor sai si ca, de cand PD nu mai este la guvernare, Executivul nu a initiat nici un proiect care sa vizeze descentralizarea administratiei publice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.