Pensionarii din municipiul Roman au solicitat cu vehementa ca asociatiile de proprietari sa fie pur si simplu desfiintate. Acestia sunt ingroziti din cauza unor tepe trase in serie de unii administratori de bloc din localitate.

In decurs de un an, nu mai putin de trei presedinti ai diferitor asociatii de proprietari din Roman au disparut fara urma, dupa ce si-au burdusit buzunarele cu banii incasati de la locatari. Ultimul caz, inregistrat in urma cu doua luni, a fost cel al Georgetei Damian, administrator al Asociatiei 20, din municipiu, care a disparut brusc de la locul de munca si de la domiciliu, lasand in urma ei o gaura de aproape cinci miliarde de lei vechi. Conform cercetarilor ulterioare, banii fusesera insusiti de administratorul in cauza prin eliberarea catre locatari a unor chitante false si prin nedeclararea mai departe a sumelor incasate. Problema usturatoare a survenit insa in momentul in care s-a luat decizia ca prejudiciul sa fie acoperit, in mod esalonat, de catre locatarii inselati. Cei mai afectati de pe urma acestei decizii s-au dovedit a fi batranii, cu pensii limitate si cu posibilitati de plata asemenea. Ei au opi nat totodata ca activitatea asociatiilor de proprietari nu se mai justifica.

Peste 300 de pensionari din Roman au semnat in acest sens un memoriu pe care doresc sa-l supuna dezbaterii consiliului local.