Ciocanea: Becali n-are ce cauta in PE
Seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), liberalul Adrian Ciocanea sustine ca presedintele PNG, George Becali, nu are ce cauta in Parlamentul European (PE) pentru ca trebuie sa inteleaga ce se face acolo. "Gigi Becali nu are ce cauta in PE, cu tot respectul pentru dumnealui, pentru ca acolo ar trebui sa inteleaga ce se face. (...) Decuplarea sprijinului pentru agricultura, nu stiu daca este un subiect drag domnului Becali. In PE trebuie sa ai credibilitate", a spus ieri Ciocanea, conform Mediafax. Seful DAE a facut referire si la alti doi candidati, Theodor Stolojan si Lavinia Sandru. "Stolojan nu vrea sa se duca acolo (PE - n.r.), iar Lavinia Sandru nu stiu de ce vrea sa mearga avand in vedere experienta dumneaei in legislatia romaneasca", a mai spus liberalul. Ciocanea a adaugat ca propunerile pentru candidati la euroalegeri nu trebuie sa fie persoane publice care au doar o imagine, ci si credibilitate. In opinia acestuia, un exemplu de candidat care ar avea ambele calitati ar fi ministrul de Externe Adrian Cioroianu. (O.B.)
Motreanu ameninta ca demisioneaza
Secretarul general al PNL Dan Motreanu a amenintat, in sedinta de ieri a BPN, ca renunta la calitatea de sef al campaniei liberalilor pentru alegerile euro-parlamentare, acuzand lipsa de implicare a liderilor liberali in aceasta campanie, au declarat surse liberale citate de Mediafax. Discutiile aprinse de la sedinta conducerii PNL au pornit de la o afirmatie a vicepresedintelui PNL Puiu Hasotti, care ar fi sustinut ca nu mai doreste sa se afle la conducerea comisiei care va evalua dosarele candidatilor PNL pentru euro-parlamentare. In aceste conditii, si vicepresedintele Dan Radu Rusanu a spus ca ar dori sa nu se implice prea mult in campania PNL, la capitorul strangerii de fonduri.
"Daca toti va feriti de aceasta campanie, atunci o sa ma retrag si eu si nu o sa mai fiu sef de campanie. Raman secretar general si gata", a amenintat Motreanu. (R.G.)
Batran agresat la sediul PNL
Un batran care pretindea ca e pagubit Dacia a fost bruscat, ieri, in fata sediului PNL, de doi SPP-isti de la filaj, antemergatori la masina premierului Calin Popescu Tariceanu, batranul fiind tarat pe trotuarul umed de cei doi indivizi, dupa care seful Executivului a venit si l-a invitat in sediu. Batranul, care a refuzat sa-si dea numele, era cunoscut pentru ca venea saptamanal la sediul central al PNL, cand au loc sedintele Biroului Politic Central, pentru a discuta cu ministrii si cu premierul despre problemele sale si ale pensionarilor. Rand pe rand, el a discutat, de-a lungul timpului, cu Bogdan Olteanu, Varujan Vosganian, Ludovic Orban, dar si cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Batranul a sustinut ca premierul si-a cerut scuze pentru incident, in discutia pe care a purtat-o cu acesta, in urma episodului bruscarii. (R.G.)