Romanii au ramas fara un loc "de munca". Municipalitatea din Florenta a decis sa le interzica spalatorilor de parbrize sa mai opereze la semafoarele din oras, amenintandu-i cu trei luni de inchisoare si plata unei amenzi de 206 euro, relateaza AFP.


Confruntat cu un val de reclamatii din partea automobilistilor obligati sa accepte mai mult sau mai putin din proprie vointa ca parbrizul sa le fie curatat, in schimbul unui banut, consiliul municipal al capitalei toscane a adoptat de urgenta o hotarare municipala care sa le interzica prezenta in intersectii spalatorilor de parbrize, majoritatea dintre ei de origine romana.


POLEMICA. Decizia, in vigoare de la 28 august pana la 31 octombrie, a fost luata de primarul Leonardo Domenici (de centru-stanga), dar a suscitat imediat o vie polemica, noteaza cotidianul La Repubblica.

Aripa stanga a majoritatii municipale (Refondarea Comunista) este de parere ca este vorba despre o masura "nedemna de Florenta si de traditia sa de gazda", in timp ce confederatia de comercianti din oras a salutat acest "semnal important de lupta contra degradarii" conditiilor de viata ale locuitorilor unuia dintre cele mai importante centre turistice ale Italiei.
Primarul Veronei a declarat ca va adopa si el aceeasi masura, daca se va dovedi eficienta, in timp ce municipalitatea din Genoa crede ca masura este contrara bunului-simt, pentru ca spalatorii de parbriz isi fac treaba.