Raiffeisen Leasing a semnat un contract de finantare pe trei ani in valoare de 10 milioane de euro cu MHS Truck&Bus, importator al autocamioanelor si autobuzelor MAN in Romania. MHS Trucks colaboreaza cu Raiffeisen Leasing inca din 2005, cand a f
Raiffeisen Leasing a semnat un contract de finantare pe trei ani in valoare de 10 milioane de euro cu MHS Truck&Bus, importator al autocamioanelor si autobuzelor MAN in Romania. MHS Trucks colaboreaza cu Raiffeisen Leasing inca din 2005, cand a fost lansat pachetul de solutii MAN Finance in parteneriat cu Raiffeisen Leasing, liderul companiilor de leasing din Romania pe segmentul de camioane si autocare/autobuze.Compania austriaca a incheiat in primul trimestru al anului 2007 peste 1.600 de contracte in valoare totala de 70 milioane euro. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat o dublare a volumului de contracte noi semnate. Segmentul de vehicule este cel care a contribuit semnificativ la aceasta crestere si cel care detine ponderea cea mai importanta in portofoliu, respectiv 84%, cu o valoare de achizitie de 59 milioane euro. Fata de primul trimestru al anului trecut, segmentul vehiculelor comerciale si camioane a cunoscut o dublare a valorii contractelor semnate. Echipamentele reprezinta 15% din portofoliu, cu un volum total de 10 milioane euro pentru contracte noi. Pentru anul 2007, Raiffeisen Leasing si-a propus sa se concentreze pe echipamente complexe, proiecte imobiliare si solutii de leasing integrate.Grupul de vehicule comerciale MAN, cu sediul central in Munchen, este unul dintre liderii internationali pe piata producatorilor de autovehicule comerciale. In anul 2004, profiturile obtinute au depasit 7,4 miliarde euro, mai mult cu 139 de milioane fata de anul precedent, insumand 63.300 de camioane si 6.100 de autobuze vandute in intreaga lume.In Romania, grupul MAN este reprezentat de Automobile Bavaria - importator oficial al marcilor BMW si Mini Cooper, cu un portofoliu complet de autoutilitare: capete de tractor, camioane, basculante, dube de tip furgon, dube frigorifice, autobuze de oras si autocare.Reteaua de distributie MAN cuprinde majoritatea oraselor mari din Romania: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara. Raiffeisen Leasing, membra a grupului financiar austriac Raiffeisen, este prezenta in Romania din iulie 2002 si ocupa in momentul de fata o pozitie de top in sistemul de leasing romanesc. Oferta de leasing cuprinde intreaga gama de produse, de la autovehicule la echipamente si leasing imobiliar, precum si finantari pentru proiecte complexe. Pe segmentul de piata vehicule comerciale, camioane si remorci, Raiffeisen Leasing este recunoscuta ca finantatorul cu cea mai vasta experienta. Prin reteaua sa teritoriala, compania este aproape de clientii din toata tara - Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targu Mures. Din august 2004, Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei de Leasing Bancar, care numara in prezent un total de 10 societati de leasing reprezentand grupuri financiar-bancare de renume si cu reprezentare internationala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.