Liderul PD, Emil Boc, a declarat, ieri, dupa sedinta BPN, ca, in cazul motiunii de cenzura a PSD, formatiunea se va comporta ca partid de opozitie, in timp ce Vasile Blaga a spus ca, desi nu exista o decizie oficiala, PD sustine orice motiune care du
Liderul PD, Emil Boc, a declarat, ieri, dupa sedinta BPN, ca, in cazul motiunii de cenzura a PSD, formatiunea se va comporta ca partid de opozitie, in timp ce Vasile Blaga a spus ca, desi nu exista o decizie oficiala, PD sustine orice motiune care duce la caderea actualului Cabinet.„Ne vom comporta ca partid de opozitie la aceasta motiune. Deocamdata, avem retineri ca aceasta motiune va fi depusa", a afirmat Emil Boc, citat de Mediafax. El si-a exprimat, totusi, neincrederea ca PSD va depune motiunea de cenzura. „Este o metoda de santaj a PSD la adresa PNL, pentru a obtine resurse financiare si pozitii in administratia centrala si locala pentru PSD", a apreciat Boc. Intrebat daca liderii democrati vor onora invitatia PSD de a discuta o strategie postmotiune, Emil Boc a spus ca mai intai trebuie sa fie depusa motiunea. „Ei vand pielea ursului din padure. Vrem sa vedem ursul, adica motiunea, si apoi discutam. Deocamdata, ursul se plimba linistit prin Carpati, alaturi de PNL. Motiunile se depun la Parlament si nu se anunta nici de la Botosani, Bucuresti sau din alta parte", a mai declarat liderul democrat.La randul sau, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a precizat ca PD nu si-a schimbat pozitia cu privire la orice motiune de cenzura care sa conduca la caderea actualului Guvern, condus de Calin Popescu Tariceanu. „Nu am luat oficial o decizie, dar nu ne-am schimbat pozitia. Desigur, ne vom uita pe textul motiunii, dar vom vota orice motiune impotriva actualului Guvern", a mentionat Blaga. Blaga: Nu am fost confirmati inca prin vot ca un partid mare Tot ieri, secretarul general al democratilor, Vasile Blaga, le-a spus participantelor la Şcoala de Vara a PD ca formatiunea nu a confirmat inca prin vot ca este un partid mare si ca va avea un astfel de statut cand va castiga la alegeri 39-40 la suta din voturi.„Partidul Democrat nu este un partid mare, caci nu a confirmat prin vot ca este un partid mare. Cand va scrie la rezultatul votului 39-40 la suta, atunci va fi un partid mare", a declarat Blaga, care a tinut sa mai precizeze ca PD va trebui sa castige detasat, in primul rand, alegerile europarlamentare.El le-a spus participantelor la Şcoala de Vara a femeilor democrate, care se desfasoara la Costinesti, ca exista o reticenta a electoratului fata de candidatul-femeie. „Este o cutuma, de aceea va trebui sa iesim si sa aratam performantele femeilor din PD care au fost ministri. Trebuie sa convingem, in primul rand, electoratul feminin", a afirmat Blaga.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.