Patriarhia Romana neaga afirmatiile facute de Mircea Dinescu in legatura cu unii ierarhi ortodocsi care ar fi facut politie politica, apreciind ca acestea sunt "halucinante", iar el "continua sa manipuleze, sa dezinformeze si sa minta", motiv pentru
Patriarhia Romana neaga afirmatiile facute de Mircea Dinescu in legatura cu unii ierarhi ortodocsi care ar fi facut politie politica, apreciind ca acestea sunt "halucinante", iar el "continua sa manipuleze, sa dezinformeze si sa minta", motiv pentru care cere preotilor cunoscuti sa se roage pentru "luminarea" lui.

"Patriarhia Romana constata cu stupoare ca, in continuare, Mircea Dinescu continua sa manipuleze, sa dezinformeze si sa minta. Nu a exisstat nimic din declaratiile sale halucinante. In mod normal, toate acuzele ar trebui probate. De aceea facem un apel la presa sa probeze ceea ce afirma", a declarat ieri pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica (foto). El a mai spus ca Mircea Dinescu ar ataca Biserica Ortodoxa din cauza urmarilor la declaratiile pe care le-a facut in legatura cu IPS Antonie Plamadeala, a carui familie "incearca sa afle adevarul in instanta".


ACUZATII. Mircea Dinescu, membru in colegiul CNSAS, a declarat ieri ca aproximativ 20 de inalti prelati ai BOR sunt suspectati ca ar fi facut politie politica, in cazul "a trei-patru" dintre ei indiciile fiind solide si ca printre acestia exista si posibili candidati la postul de patriarh. El a mai spus ca unora dintre ierarhii BOR care au fost colaboratori ai fostei Securitati "li s-au ars dosarele pentru a fi conspirati la 23 decembrie 1989", surse citate de Mediafax nominalizandu-l in acest caz pe Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Potrivit unor surse din Colegiu citate de Mediafax, CNSAS a decis ca academicianul Constantin Balaceanu Stolnici si mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu au facut politie politica. Aceleasi surse sustin ca episcopul de Alba Andrei Andreicut, episcopul Argesului si Muscelului Calinic Argatu si episcopul Aradului Timotei Seviciu se numara printre cei invitati de CNSAS pentru a fi audiati in legatura cu o posibila colaborare cu Securitatea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.