Directorul Arhivelor Nationale, Dorin Dobrincu, a cerut desecretizarea intregii arhive a fostului CC al PCR, raliindu-se astfel initiativei legislative sustinute de Jurnalul National inca de anul trecut. In acest fel, speculatiile privind existenta u
Directorul Arhivelor Nationale, Dorin Dobrincu, a cerut desecretizarea intregii arhive a fostului CC al PCR, raliindu-se astfel initiativei legislative sustinute de Jurnalul National inca de anul trecut. In acest fel, speculatiile privind existenta unor dosare sensibile ar fi risipite, spune el. Dobrincu a mai afirmat ca au existat cazuri in care s-a refuzat accesul la diverse dosare din arhiva PCR. "E o arhiva foarte importanta, pentru ca ne permite sa intelegem cum se luau deciziile la varf, cum se facea selectia cadrelor, care erau ordinele date, care erau mecanismele de transmitere a acestor ordine", a mai adaugat directorul Arhivelor Nationale. Pentru integrarea sa in randul celor care pledeaza pentru transparenta, Jurnalul National il declara pe Dorin Dobrincu "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.