Oricine are cunostinta despre nasterea unui copil este obligat sa declare acest lucru autoritatilor. Prevederea este cuprinsa in proiectul de modificare a Legii 119/1996 privind actele de stare civila. Vechea forma a actului normativ limita sfera pe
Oricine are cunostinta despre nasterea unui copil este obligat sa declare acest lucru autoritatilor. Prevederea este cuprinsa in proiectul de modificare a Legii 119/1996 privind actele de stare civila. Vechea forma a actului normativ limita sfera persoanelor la medic, vecini, rude, in situatia in care parintii, din diverse motive, nu o puteau face. Totodata, proiectul instituie in sarcina primarului obligatia de stabili numele de familie si prenumele copilului in situatiile in care acestea nu se cunosc, respectiv atunci cand copilul a fost abandonat. Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau ofiterul de stare civila din cadrul primariei au sarcina de a intocmi un nou act de nastere in cazuri de adoptie. Modificarile la Legea 119/1996 instituie noi reguli si in cazul casatoriei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.