TURNEU LA PARIS. Teatrul Odeon va prezenta la inceputul lunii septembrie la Paris doua dintre cele mai recente si apreciate creatii ale regizorului Alexandru Dabija: Block Bach (foto) - la 3 septembrie, la Casa UNESCO - si Ionesco - Cinci piese
TURNEU LA PARIS. Teatrul Odeon va prezenta la inceputul lunii septembrie la Paris doua dintre cele mai recente si apreciate creatii ale regizorului Alexandru Dabija: Block Bach (foto) - la 3 septembrie, la Casa UNESCO - si Ionesco - Cinci piese scurte (5, 6 si 7 septembrie) la Theatre de La Huchette. Spectatorii francezi vor asista, vizionand Block Bach, la un spectacol original de teatru-dans, care reuneste pe aceeasi scena artisti din domenii diferite: Razvan Mazilu, Monica Petrica, CRBL si Coca Bloos. Cat despre "bijuteriile absurde" ale lui Ionesco, se poate spune ca in ele e condensata toata matricea specifica teatrului absurdului marelui dramaturg. Din distributie fac parte Dorina Lazar, Mircea Constantinescu, Gelu Nitu etc. (C.D.)   ANIVERSARE. Clubul Green Hours 22 jazz-café, care adaposteste Teatrul Luni implineste 13 ani, la 1 septembrie. Evenimentul va avea sloganul "sub asediu", motivul fiind faptul ca imobilul din Calea Victoriei nr. 120 risca sa fie dat Fundatiei Nationale pentru Tineret. Cei 13 ani de Green Hours vor fi sarbatoriti prin doua concerte Cristian Soleanu Quartet si Alex Harding & Blutopia. Recitalurile vor fi urmate de proiectii cu evenimente Green, printre care si concertul privat sustinut la 23 aprilie 2000 de Roger Daltrey & Vama Veche pentru echipa filmului "Dark Prince". (C.S.)   DOCUMENTAR. Producatorul tv Luminita Constantinescu familiarizeaza telespectatorii TVR Cultural cu atmosfera speciala a Festivalului George Enescu. Astfel, pana la 31 august, TVR Cultural a programat in fiecare zi un film documentar care traseaza destinul marelui compozitor roman. Luminita Constantinescu propune un traseu sentimental legat de copilarie si adolescenta, de bunici, parinti si prieteni, de idilele tineretii (cu dovezi documentare in premiera referitoare la fetita avuta de compozitor cu o tanara servitoare), dar si de revenirile sale la vila Luminis din Sinaia sau la Bucuresti, in palatul sotiei sale, Maruca Cantacuzino, dupa lungile turnee din Europa si America. (A.V.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.