Ionel Ganea a reusit sa socheze pe toata lumea in momentul in care l-a luat la bataie pe arbitrul asistent Dorin Mudura. Gestul incalificabil se alatura unei suite de violente care au pigmentat cariera fotbalistica a acestui jucator. Frasineanu, Ste
Ionel Ganea a reusit sa socheze pe toata lumea in momentul in care l-a luat la bataie pe arbitrul asistent Dorin Mudura. Gestul incalificabil se alatura unei suite de violente care au pigmentat cariera fotbalistica a acestui jucator. Frasineanu, Stelea, Magath, Boloni si Pulhac sunt doar cativa din cei care au avut ghinionul sa intre in vizorul lui Ganea. Chiar daca este inca socat de cele intamplate, avand mai multe vanatai pe corp, tusierul Mudura a declarat ca nu intentioneaza sa-l actioneze in justitie pe timisorean, dar vrea insa o pedeapsa pe linie sportiva pentru acesta. Conform regulamentului, Ganea risca o suspendare intre 9 si 24 de etape, dar Comisia de Disciplina nu trebuie sa manifeste clementa in acest caz. Surprinzator, patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca isi va apara neconditionat jucatorul, afirmand ca acesta a fost provocat de arbitru.

Partida dintre Poli si Rapid este una care cu greu va fi uitata. Gestul lui Ionel Ganea, care efectiv l-a luat la bataie pe arbitrul asistent Dorin Mudura, a socat opinia publica, fiind o trista premiera pentru Liga 1. Fostul international nu este l a prima iesire de acest gen, dar de aceasta data faptele s-au petrecut in timpul unui meci, iar „tinta” nu a mai fost vreun fotbalist sau antrenor, ci chiar un oficial al jocului. Comisiile abilitate ale FRF trebuie sa judece la rece acest caz si sa dea un exemplu. Iar acesta nu poate fi decat excluderea lui Ganea din activitate.

Minutul 69 al partidei Poli Timisoara - Rapid este unul care cu greu va fi uitat. Semnalizarea asistentului Mudura, care a vazut un incident intre Ganea si Sapunaru, a declansat nebunia. Pierzan-du-si complet ratiunea, fotbalistul lui Poli s-a repezit la tusier pe care l-a lovit cu piciorul, cu pumnul si chiar a incercat sa-l stranga de gat si sa-l puna la pamant. A fost nevoie de patru colegi ai lui Ganea pentru ca arbitrul sa fie scos din mainile internationalului roman. Episodul, unul extrem de neplacut, nedemn pentru o lume civilizata, va putea fi urmarit de intreaga lume gratie imaginilor filmate. Dupa ce a fost calmat de colegi, Ganea a incercat sa-si ceara scuze, dar nu a renuntat in totalitate la tonul razboinic. „Regret gestul facut, ca am sarit asupra arbitrului, dar nu mai pot. Este inacceptabil sa fiu vanat la fiecare meci. In toata cariera mea am luat doar doua cartonase rosii unul dupa altul. Si Sapunaru trebuia dat afara. Intre mine si el a fost un contact barbatesc, eu am fost provocat, iar el a simulat. Respect oamenii din federatie, dar si ei trebuie sa respecte fotbalul si sa inteleaga ca nu e handbal sau baschet, sa se fluiere la orice atingere”, a spus Ganea.

Iancu isi apara huliganul, Becali il considera o jertfa
Din nefericire, s-au gasit extrem de multi oameni care au incercat sa-i gaseasca scuze lui Ganea, cel mai vehement fiind patronul Politehnicii, Marian Iancu, acesta declarand ca il va apara pe jucator “pana in panzele albe”. Mai mult, Iancu spune ca nu va trece mult timp si vor aparea si presedinti care ii vor lua pe arbitri la bataie. „Era normal ca Ganea sa-si iasa din pepeni, pentru ca a fost vanat. El nu a facut nimic la faza aceea Nu e normal ca arbitrii sa incite un jucator de 34 de ani, care are trairi deosebite. Nu am cum sa nu-i iau apararea lui Ganea. Daca nu se vor lua masuri ca arbitrii sa ne lase sa jucam pe teren, pentru ca avem echipa puternica, o sa se ajunga sa alerge oficialii dupa arbitri”, a declarat Iancu.

De asemenea, patronul Stelei, Gigi Becali, a avut o declaratie cu dus si intors vizavi de acest caz: „Ceea ce a facut Ganea este inadmisibil, dar el este un fel de jertfa pentru fotbalul romanesc, pentru ca gestul lui va fi benefic pentru viitorul arbitrajului nostru. Este urat ce a facut Ganea, este inadmisibil, dar intr-un fel el este un erou pentru viitorul nostru in arbitraj. Trebuia sa il suspend, nu aveam ce face. Ii dadeam salariul pe tot contractul, iar apoi il dadeam afara. Asa am facut si cu acel avocat care l-a aparat pe Tweety. L-am dat afara, dar i-am dat 5.000 de euro si gata”.

Mudura poarta inca urmele agresiunii timisoreanului


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.