Doi muncitori au murit si unul este internat in spital in urma unui accident de munca pe un santier care apartine retelei de magazine European retail park - complex comercial. Un al treilea muncitor este internat in spital fiind diagnosticat cu soc
Doi muncitori au murit si unul este internat in spital in urma unui accident de munca pe un santier care apartine retelei de magazine European retail park - complex comercial. Un al treilea muncitor este internat in spital fiind diagnosticat cu soc psihic. Santierul care se intinde pe o suprafata de peste 10 hectare functioneaza ilegal inca de la inceputul acestui an in ciuda amenzilor si a deciziilor de suspendare a lucrarilor.

Instalatorul Ioan Mereuta de 50 de ani si sudorul Octav Vieru de 54 de ani au murit sufocati de un mal de pamant care a cazut pe ei pe un santier care apartine retelei de magazine Real. Un al treilea, Dumitru Lazar, este internat in spital in urma socului psihic pe care l-a suferit dupa ce si-a vazut colegii ingropati de vii. Muncitorii lucrau sub supravegherea sefilor la un sant de canalizare adanc de doi metri. Pe maluri, deasupra lor se aflau doua utilaje, un buldoexcavator si o basculanta. La un moment dat, malul pe care statea basculanta s-a surpat si i-a prins pe cei trei muncitori sub el. „S-a intamplat intr-o fractiune de secunda. Sub ochii nostri. Erau toti trei in sant, s-a surpat malul cu b asculanta si i-a acoperit. Ne-am repezit sa-i scoatem, dar era prea tarziu. Au murit sufocati. Lazar a avut zile, ca se afla la vreo trei metri in spatele celor care au murit. El a fost prins foarte putin de pamant”, ne-a spus, cu ochii in lacrimi, ing. Neculai Marca, seful de lucrari.

Santierul nu avea autorizatie de constructie
Lucarile de santier, situate la intrarea in Bacau dinspre Bucuresti, au demarat la inceputul acestui an. Intreaga lucrare este, cel putin pana la aceasta data, ilegala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.