Spectacolul nud „Female Study. Hermaphrodite", prezentat la Sibiu, a fost dedicat victimelor incendiilor din Grecia.

Peste 200 de perechi de ochi au urmarit spectacolul nud de duminica seara, din sala Teatrului National „Radu Stanca" din Sibiu. Cunoscatori ai genului sau doar amatori de evenimente culturale inedite, toti au primit cu mare deschidere show-ul nud, singurul de acest gen prezentat in cadrul proiectului Sibiu 2007 - Capitala Culturala Europeana. „Am fost surprins de varietatea publicului si de reactia din sala. A fost o liniste totala. Chiar daca ma asteptam la un spectacol cu muzica, proiectii si culoare, accentul a fost pus pe miscarile dansatorilor si pe sunetele produse de corpul acestora", a declarat dupa spectacol Marian Cincan, student la actorie.

Cei doi componenti ai trupei de dans Quasi Stellar din Grecia au executat pe scena, complet goi, doua solouri, „Female Study" si „Hermaphrodite". „Trebuie sa-mi protejez corpul si sa nu fiu pornografica, trebuie sa fiu naiva si calma si sa arat ca imi protejez corpul dar si cum corpul gol comunica cu publicul. Mi-a placut reactia publicului, pentru ca, atunci cind sint pe scena, ma uit la spectatori. M-am simtit foarte bine", a declarat dupa reprezentatie Markella Manoliadi, interpreta soloului „Female Study". La finalul serii, echipa Quasi Stellar a declarat ca doreste sa dedice reprezentatia victimelor incendiilor devastatoare din Grecia.

„Ambele solouri sint despre identitate, identitate ca oameni, nu identitatea sexuala, ci cea a omului, amindoi sint goi, dansatorii nu poarta nici un costum pentru ca vorbim despre corpuri inocente, corpuri care nu au rusine. Amindoua spectacolele sint extreme, actorii trebuie sa-si foloseasca nu doar tehnici de dans, dar si emotiile si spiritualitatea lor", a declarat coregrafa Apostolia Papadamaki. Cele doua momente de dans, impreuna cu spectacolul „Male Study", formeaza o trilogie care in ultimii trei ani a fost prezentata pe scene din intreaga lume.