Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, ar putea figura pe prima pozitie pe lista social-democratilor pentru alegerile europarlamentare, au declarat, ieri, surse din partid, citate de Mediafax. Decizia a fost luata pe baza unui sondaj comandat de
Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, ar putea figura pe prima pozitie pe lista social-democratilor pentru alegerile europarlamentare, au declarat, ieri, surse din partid, citate de Mediafax. Decizia a fost luata pe baza unui sondaj comandat de social-democrati, referitor la popularitatea potentialilor candidati ai PSD, si in urma unor intalniri informale la varful partidului. Sondajul mai releva faptul ca, dintre potentialii candidati ai social-democratilor, cele mai mari sanse pentru a capta voturile electoratului le-ar avea, in ordine, Victor Ponta, Cristian Diaconescu si Titus Corlatean. Ponta a declinat propunerea de a figura pe una dintre pozitiile eligibile pentru Parlamentul European, in timp ce Corlatean a dat de inteles ca ar fi de acord. Pe de alta parte, Diaconescu se afla intr-o pozitie delicata, surse din partid declarand ca acesta nu doreste sa figureze pe o pozitie eligibila, pentru a nu fi ulterior nevoit sa renunte la mandatul de europarlamentar. Potrivit acelorasi surse, mai multi lideri ai PSD intentioneaza sa ii ceara lui Diaconescu, in timpul sedintei CEx de luni, sa accepte sa candideze pe una dintre pozitiile eligibile, chiar daca vicepresedintele PSD nu isi doreste o plecare la Parlamentul European. Aceleasi surse au mai afirmat ca, dupa toate probabilitatile, in afara de Corlatean si, eventual, Diaconescu, pe primele pozitii ale listei se vor afla Adrian Severin, Vasile Puscas, Daciana Sarbu si Rovana Plumb.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.