Dintre cele 28 de dosare depuse pentru concursul de ocupare a posturilor de presedinte si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate, 15 au fost respinse.Victor Alistar a fost exclus din cauza
copiei dupa cartea de identitate Dupa doua ore de dezbateri, Consiliul National de Integritate a decis luni sa respinga toate dosarele incomplete, fara sa mai lase candidatilor posibilitatea de a completa actele depuse. In acest fel, dintre cele 28 de candidaturi au mai ramas sa se bata pentru un post de conducere la ANI doar 13 persoane. In urma votului CNI, s-a ajuns ca, de exemplu, candidatura lui Victor Alistar sa fie respinsa pentru ca acesta a depus la dosar doar o copie simpla dupa actul de identitate, si nu una legalizata. In situatii asemanatoare au mai fost si alti candidati care fie au scris in declaratia pe propria raspundere ca nu au facut parte dintr-un partid politic si nu au precizat explicit ca nici acum nu sint inscrisi intr-un partid, fie nu aveau aviz psihologic in original. „Conditiile care trebuiau indeplinite nu erau grele, chiar nu a existat conditia de vechime, tocmai pentru a se inscrie cit mai multe persoane la concurs. Era o dovada de seriozitate sa aduca un dosar complet", a spus Nicu Marcu, presedintele CNI. Cei ale caror dosare au fost respinse au trei zile la dispozitie (pina la 30 august) pentru a depune contestatie. „In zilele urmatoare vom cere CNSAS sa verifice daca vreunul dintre candidati a facut politie politica", a spus Marcu.

Pentru ocuparea postului de presedinte al ANI se vor infrunta la proba scrisa de pe 30 septembrie (pe 9 octombrie este interviul) sase persoane: Ion Chihaia, Ion Danescu, Lucian Drimba, Liliana Duguleana, Ilie Dragoi si Oana Sandu, iar pentru vicepresedinte sint sapte candidati: Ionel Girlasteanu, Agripina Dumitrascu, Kozsokar Gabor, Vasile Braun, Mihai Tatut, Constantin Radu si Alexandru Macovei. „Cei 13 sint de diferite virste, fie in jur de 30 de ani, fie la 50-60 de ani", a aratat Marcu.