Garda de Mediu Maramures a amendat Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin pentru scurgerile de cianuri inregistrate ieri la Exploatarea miniera Baia Sprie.

In jurul orei 9:00, Comisariatul Judetean Maramures al Garzii
Garda de Mediu Maramures a amendat Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin pentru scurgerile de cianuri inregistrate ieri la Exploatarea miniera Baia Sprie.

In jurul orei 9:00, Comisariatul Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu a fost sesizat de presa locala ca din conducta de hidrotransport apa de mina a societatii Remin din Baia Mare - Exploatarea miniera Baia Sprie, se constata scurgeri de lichide. Inspectorii au constatat ca, pe fondul uzurii fizice a conductei, intr-o zona de imbinare au aparut scurgeri de apa de mina. Monitorizarea efectuata de Serviciul de Gospodarire a Apelor Maramures a relevat faptul ca apa de mina din conducta defecta contine ioni de cupru, zinc si mangan in concentratii care depasesc usor limitele maxime admise. Intrucat activitatea miniera a punctului de lucru Baia Sprie este oprita de peste doi ani, continutul in elemente nocive a apei de mina nu a generat influente majore asupra raului Sasar, aflat in apropiere. Compania a fost sanctionata contraventional cu suma de 25.000 de lei.

FARA CIANURA. O conducta de transport a sterilului de la flotatia centrala din orasul Baia Sprie s-a fisurat marti si zeci de metri cubi de apa reziduala cu continut toxic s-au scurs in apele raului Sasar.

Cercetarile au aratat ca apele de mina scurse in raul Sasar nu contin cianuri, a informat Prefectura Maramures. Aceeasi sursa a aratat insa ca "specialistii prezenti la locul incidentului au prelevat probe de apa care vor fi analizate in laborator".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.