Trei sferturi dintre armele de foc existente in intrega lume sunt detinute de civili, se arata intr-un raport publicat de Institutul Universitar de Studii Internationale (IUHEI), cu sediul la Geneva, relateaza AFP. Potrivit studiului, dintre cele 87
Trei sferturi dintre armele de foc existente in intrega lume sunt detinute de civili, se arata intr-un raport publicat de Institutul Universitar de Studii Internationale (IUHEI), cu sediul la Geneva, relateaza AFP. Potrivit studiului, dintre cele 875 de milioane de arme aflate in circulatie, 650 de milioane, adica 75 la suta, sunt in mainile civililor. Cu 270 de milioane de arme, Statele Unite se afla in fruntea listei, urmate de India (46 de milioane de arme), China (40 de milioane), Germania (25 de milioane) si Franta (19 milioane). Statele Unite au si cele mai multe arme in raport cu numarul de locuitori, 90 la 100 de persoane, fiind urmate de Yemen, Finlanda si Elvetia."Detinerea armelor de catre civili depaseste cu mult estimarile noastre", a declarat Keith Krause, coordonatorul studiului. Potrivit studiului, civilii cumpara arme din ce in ce mai puternice. "Cresterea nivelului de trai va contribui la cresterea numarului armelor de foc", cred autorii studiului. In aceasta situatie, faptul ca incidentele armate din scoli, banci, magazine, benzinarii si alte locuri publice au devenit obisnuite, mai mira pe cineva?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.