PULSUL MEDICINEI
Cand in organism apare o inflamatie sau o leziune se iveste imediat reactia de aparare, si anume de a cicatriza locul necazului. Numai ca cicatricea uneori inseamna vindecare a ranii sau a inflamatiei, alteori cicatricea aduce r
PULSUL MEDICINEI
Cand in organism apare o inflamatie sau o leziune se iveste imediat reactia de aparare, si anume de a cicatriza locul necazului. Numai ca cicatricea uneori inseamna vindecare a ranii sau a inflamatiei, alteori cicatricea aduce rau, fiindca tesutul s-a intarit si nu mai isi indeplineste functia.

Fibroza e un fel de cicatrice care face rau. De fapt, fibroza e rezultatul unui proces de incercare de vindecare care face mai mult rau. In viitoarele articole ne vom ocupa de fibroza aparuta la plamani, care duce la pierderea elasticitatii plamanului in zona fibrozata.

Sef de lucrari dr Irina Strambu, directoare de cercetare la Institutul de Pneumologie "M. Nasta", explica din ce cauza apar fibrozele la plamani, cum se manifesta si cum se trateaza. In primul rand, simptomul important de fibroza este senzatia de lipsa de aer la efort. Cel cu fibroza pulmonara cand sta pe loc nu simte nimic, iar la efort resimte lipsa de aer. Capacitatea respiratorie scade, plamanul e mic si la radiologie apar modificari adesea confundate cu TBC-ul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.