"Eforturile bancii in acest moment trebuie canalizate spre atingerea obiectivelor strategice deja anuntate si care, pentru prima etapa (pana in 2009), au in vedere eficientizarea si modernizarea bancii, respectiv atingerea si chiar depasirea, in unel
"Eforturile bancii in acest moment trebuie canalizate spre atingerea obiectivelor strategice deja anuntate si care, pentru prima etapa (pana in 2009), au in vedere eficientizarea si modernizarea bancii, respectiv atingerea si chiar depasirea, in unele cazuri, a nivelurilor medii de performanta ale bancilor din sistem", a declarat presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea. Pe de alta parte, este cunoscut faptul ca societatile bancare pot investi in societatile apartinand grupului nu mai mult de 20% din fondurile proprii, fapt care practic limiteaza, pentru moment, posibilitatea ca CEC sa preia integral ASIBAN. "Pe masura ce banca se va dezvolta, va fi posibil sa fie reluata si problema crearii grupului financiar-bancar CEC", a mai spus Ghetea. Reamintim, Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), actionarul majoritar al CEC, a mandatat, la sfarsitul lunii iulie, conducerea institutiei de credit sa inceapa negocierile pentru preluarea controlului la Asiban. Secretarul de stat in MEF Sebastian Vladescu afirma, la momentul respectiv, ca Asiban ar fi o achizitie buna pentru CEC, dar la un pret acceptabil, in conditii de piata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.