Procurorul-general al Rusiei a precizat ca suspectii arestati in cazul asasinarii jurnalistei Anna Politkovskaia sunt pe punctul de a fi inculpati, relateaza Mediafax. Conform agentiilor internationale de presa, el a mentionat ca "un sef al mafiei ce
Procurorul-general al Rusiei a precizat ca suspectii arestati in cazul asasinarii jurnalistei Anna Politkovskaia sunt pe punctul de a fi inculpati, relateaza Mediafax. Conform agentiilor internationale de presa, el a mentionat ca "un sef al mafiei cecene se afla in spatele mortii jurnalistei", in care ar fi implicati si ofiteri ai serviciilor de securitate ruse. "Din pacate, acest grup include si ofiteri, in retragere si activi, din Ministerul de Interne si FSB", a spus Ceaika. Anna Politkovskaia, impuscata mortal, pe 7 octombrie 2006, la intrarea in locuinta sa din Moscova, a fost unul dintre putinii jurnalisti rusi care au abordat conflictul cecen si care au denuntat gravele incalcari ale drepturilor omului comise de autoritatile ruse si de militiile cecene proruse. In opinia lui Ceaika, grupul suspectat pentru asasinarea Annei Politkovskaia ar putea avea legaturi si cu un alt sir de asasinate: uciderea, in 2004, a ziaristului american Paul Klebnikov, moartea bancherului Andrei Kozlov, uciderea vicepresedintelui Bancii Centrale, Andrei Kozlov, si a soferului acestuia. Procurorul-general considera ca uciderea ziaristei ruse - si alte cateva asasinate similare - a fost organizata din strainatate, vizandu-se discreditarea conducereii Rusiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.