Dinamo porneste de la scorul de 1-1 inregistrat acum doua saptamani la Roma in tentativa de a ajunge, in premiera, in grupele UEFA Champions League. Dupa prima mansa, s-a aratat clar ca diferenta de valoare dintre jucatorii lui Rednic si cei de la La
Dinamo porneste de la scorul de 1-1 inregistrat acum doua saptamani la Roma in tentativa de a ajunge, in premiera, in grupele UEFA Champions League. Dupa prima mansa, s-a aratat clar ca diferenta de valoare dintre jucatorii lui Rednic si cei de la Lazio nu este prea mare in favoarea italienilor, ci doar cea de abordare. Echipa lui Delio Rossi a inceput prost, a primit destul de repede gol, dar a avut forta sa revina si sa preseze, chiar si sa mentina un echilibru atunci cand ramasese cu doi oameni mai putin pe teren. De aceea, Dinamo are nevoie astazi de mult mai mult curaj, fiindca e limpede ca adversarul nu este unul de speriat. "Cainii" au jucat ultima data un meci european pe "National" acum doi ani, impotriva rezervelor lui Manchester United. Au condus cu 1-0, dar, in ciuda unui public fantastic, au pierdut cu 1-2, tot din cauza timorarii. Azi situatia ar trebui sa stea cu totul altfel, fiindca Dinamo este o echipa mult mai puternica decat atunci, iar Lazio nu are nici firma si nici valoarea englezilor. Singura constanta ramane publicul, care se anunta la fel de numeros si de pasionat ca acum doi ani, asadar argumente suficiente pentru ca Dinamo sa-si invinga teama si sa intre in grupe!
Mircea Rednic a incercat ieri, la conferinta de presa dinaintea meciului, sa isi motiveze elevii punand o usoara presiune pe umerii lor. "Pentru unii jucatori, cred ca e ultima lor sansa de a mai juca in grupele Ligii Campionilor. Si ei au inteles lucrul asta. Tensionati nu sunt jucatorii, dar e normal sa ai emotii la un asemenea meci. Ei sunt constienti ca pot obtine cea mai mare performanta de dupa 1990. Si le sta in putinta. Am demonstrat asta si la Roma, in meciul tur. In echipa lui Lazio au aparut unii jucatori noi, au un cuplu redutabil de atacanti, foarte periculos. Nu vom tine cont de rezultatul din tur, ar fi o mare greseala sa ne gandim ca suntem calificati. Practic la 0-0 suntem calificati, dar va fi foarte greu sa mentinem acest rezultat", a spus Rednic. Acesta a dat vesti bune suporterilor in privinta jucatorilor cu probleme medicale. "Aseara (n.r. luni) am avut tot lotul la dispozitie. Toti cei care au fost accidentati s-au antrenat normal, ceea ce este un lucru pozitiv pentru noi, avand in vedere importanta meciului", a declarat Rednic, precizand ca, in alcatuirea echipei de start, va tine de cont cat a lipsit fiecare jucator in ultimele doua saptamani. "Le-am cerut doar ceea ce stiu ei sa faca. Am mare incredere in ei si ma bazez pe ei. Noi suntem pregatiti si pentru prelungiri si pentru lovituri de la 11 metri, si pentru teren greu, pentru ca asa va fi. Va trebui sa jucam cu foarte multa inteligenta la acest meci pentru ca au jucatori, de la mijloc in sus, care pot face diferenta. Trebuie sa fim foarte atenti, sa nu le lasam spatii si sa jucam cat mai grupat. Meciul va fi total diferit decat cel de la Roma. Am mare incredere in fotbalistii mei ca ne vom califica. O merita", a mai spus Rednic. Tehnicianul a vorbit subtil si despre o posibila plecare a sa, despre care s-a tot vorbit in cazul in care Dinamo rateaza calificarea: "In fotbal se intampla multe si e normal ca antrenorul sa raspunda si in fata suporterilor. Nu am ramas la Dinamo pentru bani, ci pentru performanta. Si la cluburile mari cat ai performanta, te gandesti sa continui, altfel e greu. Pe fotbalisti nu cred ca ii intereseaza banii. Din moment ce ajungi in grupele Ligii Campionilor vin si banii. Daca facem performanta toti vom fi multumiti din punct de vedere financiar".
Lazio, fara antrenament oficial
Italienii, care erau asteptati aseara la Bucuresti, au renuntat la pregatirea dinaintea meciului. Cristiano Bergodi, fostul capitan al lazialilor, in prezent antrenor la Rapid, a declarat in presa din "Cizma" ca jucatorii lui Delio Rossi trebuie sa se teama de "infernul" de la Bucuresti.
Lazio Roma era asteptata aseara, la ora 19, sa soseasca la Bucuresti pentru partida de astazi. Italienii au anuntat ieri la pranz ca renunta la antrenamentul oficial, care ar fi trebuit sa aiba loc pe Stadionul "National", de la ora 21, insa lotul deplasat de Delio Rossi in Romania va ajunge la arena, pentru a inspecta terenul. Ca si Rednic, tehnicianul italian are mari probleme de efectiv, fiindca dupa meciul cu AC Torino, de sambata, din prima etapa a campionatului italian, incheiat 2-2 la Roma, l-a pierdut pe Diakite, care a fost operat ieri si va lipsi patru luni, acestuia adaugandu-i-se Sebastiano Siviglia si Stefano Mauri - accidentati, plus Valon Behrami si Massimo Mutarelli, suspendati dupa ce au fost eliminati in prima mansa. In lotul pentru jocul de astazi au fost inclusi Cribari, Stendardo si Kolarov, toti cu sanse putine sa evolueze impotriva lui Dinamo, din cauza unor accidentari. Astfel, Rossi are la dispozitie la Bucuresti un lot de 19 fotbalisti: Marco Ballotta, Manuel Belleri, Tommaso Berni, Emilson Sanchez Cribari, Lorenzo De Silvestri, Simone Del Nero, Fabio Firmani, Aleksandar Kolarov, Cristian Ledesma, Stephen Makinwa, Christian Manfredini, Gaby Mudingayi, Goran Pandev, Tommaso Rocchi, Lionel Scaloni, Guglielmo Stendardo, Igli Tare, Alessandro Tuia si Luciano Zauri. Altfel, Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului si fost capitan al lui Lazio, a fost solicitat din nou de presa italiana pentru a prefata partida de azi. "Lazio este mai puternica, dar trebuie sa fie atenta la infernul care va fi creat la Bucuresti. Dinamo nu este o echipa bazata pe principii si de aceea cred ca Lazio va trebui sa faca un joc tactic foarte bun. Vor trebui sa nu se lase coplesiti de atmosfera, deoarece in Romania publicul este cu adevarat cel de al 12-lea jucator", a spus Bergodi. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.