Presedintele francez Nicolas Sarkozy (foto) a cerut ieri, intr-un discurs de politica externa, adoptarea unor „initiative puternice“ pentru consolidarea unei Europe a Apararii, afirmand ca aceste progrese nu se inscriu in „nici un
Presedintele francez Nicolas Sarkozy (foto) a cerut ieri, intr-un discurs de politica externa, adoptarea unor „initiative puternice“ pentru consolidarea unei Europe a Apararii, afirmand ca aceste progrese nu se inscriu in „nici un caz“ intr-o competitie cu NATO, relateaza AFP. De asemenea, el s-a pronuntat in favoarea prieteniei cu SUA.
„Aceasta Alianta atlantica, trebuie reamintit, este a noastra: noi am fondat-o, noi suntem in prezent principalul contribuabil. Dintre cei 26 de membri, 21 sunt membri UE“, a explicat el.

Sarkozy si-a exprimat speranta ca, pana la sfarsitul anului, va fi creat in UE „un comitet de reflectie, format din 10-12 intelepti, la nivel foarte inalt“, pentru a raspunde intrebarilor legate de felul in care va arata Europa in anii 2020-2030 si de misiunile pe care si le va asuma Uniunea. In acelasi discurs, liderul francez a cerut Rusiei sa renunte la „brutalitatea“ cu care isi afirma statutul redescoperit si sa contribuie „pozitiv“ la problemele internationale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.